Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

windows xp-home of hardwareproblemen?

sebmar_nl
12 antwoorden
 • ha allemaal,

  ik heb een nieuwe pc met winXP-home, en ervaar constant problemen die er bijna voor zorgen dat ik de pc binnenkort het raam uit gooi…
  Ik ben al twee keer teruggeweest naar de leverancuer, er is twee maal voeding en geheugen (512mk ddr333)vervangen, en ik heb al 4 keer xp opnieuw geinstalleerd, maar nog doet de pc het niet goed. Ik heb alle xp-updates op een cd staan, en update xp dus ook altijd direct na installatie, en ook de videokaartdrivers zijn up to date (msi fx5600). Ik heb om de haverklap een blue screen error (varierend van errorcodes:00000a, 000050, 000009c, tot 00000d1.) ook bevriest mijn systeem heel regelmatig, en reageerd dan nergens meer op. mijn (McAffee) virusscanner is up to date, en ik scan regelmatig mijn systeem.
  in mijn logboeken komt regelmatig een fout voor van de' servicecontrolemanager'en ook fout van bron 'atapi' en 'w32time'. ook staat er een waarschuwing van de bron'DHCP'.

  wie kan mij helpen, want van de winkel verwacht ik niet veel…

  alvast bedankt,

  sebastiaan.
 • Probeer eens andere drivers voor je moederbord.
 • welke drivers bedoel je? chipset drivers of bios-update. dit laatste heb ik nog nooit gedaan, en ben hier wat huiverig voor.
 • Drivers van je moederbord.
  Als een BIOS-flash nodig blijkt te zijn moet je dit zeker laten doen in de winkel. Je schrijft dat het een nieuwe pc is: Garantie.
  Terug naar de winkel, zij moeten je een systeem leveren dat zorgeloos draait.
 • al is dit os windows, probeer eens te booten met knoppix, als hij dan weer gaat liggen zeuren en vastlopen en al die sjit, dan is het waarschijnlijk een hardware probleem, anders zal het wel aan xp liggen,

  maar ik zou als ik jou was je systeem in de winkel droppen en zeggen dat ze de volgende dag een werkende pc voor je hebben, desnoods bouwen ze een hele nieuwe, kom op je hebt daar pc gekocht die eikels in die winkel die moeten het gewoon oplossen
 • ik heb de drivers van mijn (QDI kdz7x-400a) moederbord chipset (via) geupdate met de laatste versie, en zo te zien zijn de blue screen errors tot nu toe verdwenen. het enige wat hij af en toe nog doet is spontaan compleet bevriezen, meestal na een periode van geen gebruik, zondaer dat ik mijn screensaver gebruik. :-?
  nog iemand suggesties?
 • Controleer even het volgende: Start - uitvoeren - dxdiag.
  Ga naar het tabblad Beeldscherm en kijk of de AGP-oppervlakte versnelling ingeschakeld is. Kan je de instelling wijzigen? (moet je wel niet doen - just check!)
 • ik heb het gecontroleerd en agp opp.versnelling is ingeschakeld. wanneer ik de knop ''uitschakelen'' indruk krijg ik de vraag of ik dit echt wil doen waarna ik natuurlijk annuleer. is dit wat je bedoelt?
 • Ja, dat bedoel ik. Daar ligt het dus ook niet aan?

  Warmteprobleem misschien?

  Kan je de exacte foutmelding posten?
  Kan je iets terug vinden in de logboeken? (oveereenkomstig met het tijdstip dat je foutmelding krijgt?
 • het enige dat ik in het logboek te zien krijg is 'fout van bron servicecontrolmanager/gebeurtenis:7023. dit is niet altijd het geval. soms geeft het log ook geen fout aan, maar een éventlog:gebeurtenis=6005 of 6009. dit is dan vlak voor de savedump.
  ook komen de volgende fouten voor: DCOM, gebeurtenis:10010.

  het is voor mij abracadabra, ik hou me maar voor dat ik hier van leer… :-?
 • Hier kan je terecht met de foutmeldingen uit je logboeken. Zoek de gebeurtensi-ID op en de bron. Invullen en lezen wat er geschreven wordt. Is misschien wel een hele boterham om dit uit te puzzelen…
 • Kijk eens naar de timers van het geheugen in de BIOS onder advanced chipset options. Als die te krap staan, dan kan het systeem vast lopen.
  Verhoog de waarden eens en laat je PC een tijdje draaien met een Burn-in tool als Sisoft Sandra.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.