Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook Express 6

None
3 antwoorden
 • Ik heb afgelopen weekend mijn computer geformateerd en met het backup-programma wat bij Windows XP zit een backup gemaakt van de mijn bestanden en instellingen. Hierin zitten ook de archiefmappen van Outlook Express in. Hoe kan ik deze archiefmappen op de goede manier terugzetten, want simpel kopiëren en de locatie van de archiefmap wijzigen werkt helaas niet.

  Alvast bedankt voor de moeite!
 • Twee manieren:
  1e. In Outlook Express Bestand/Importeren, lokatie van de backup aanwijzen, en klaar. Voorwaarde van deze methode is dat de backup de volledige set dbx-files bevat. Als je daarbij de file folders.dbx bent vergeten, dan mislukt deze methode gegarandeerd.

  2e. Toch die hele set dbx-files van die backup kopiëren naar de archieflokatie (zie 2a). Maar vooraf zorgen dat in Outlook Express gelijknamige mappen aanwezig zijn. Dus als je aparte mappen had aangemaakt naast je standaard map Postvak In, eerst deze opnieuw aanmaken. Vervolgens even in die mappen gaan staan, zodat ze daadwerkelijk worden geactiveerd. Let op, zonder deze extra handeling zal de procedure niet slagen!

  Hierna Outlook Express afsluiten (is echt nodig), en daarna die backupfiles gewoon over de nieuwe heen kopiëren. Uiteraard op Ja klikken als Windows vraagt of ze de bestaande files mogen overschrijven.

  2a. Dus niet door wijziging van de instelling van Outlook Express naar die backuplokatie gaan verwijzen, want dan wordt een reeds bestaande inhoud van die lokatie niet geactiveerd, en zal hij alleen nieuwe mails gaan vertonen. Er is helaas een kans dat je met een poging hiertoe de files onklaar hebt gemaakt.

  Jan de Boer
 • Hartelijk dank. Het is gelukt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.