Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Te weinig geheugen?

None
5 antwoorden
 • Vorige week heb ik mijn hele computer opnieuw geinstalleerd. Ik heb een athlon xp 1800 met windows 98 se, en 256mb ddr ram. Nu wilde ik vandaag even scandisken onder windows en toen ik die opstartte kreeg ik de melding dat ik niet kon controleren op fouten omdat er te weinig geheugen beschikbaar was. Defragmentatie werkte om die reden ook niet.
  Nu vind ik het erg raar dat ik niet genoeg geheugen meer heb want ik heb niet meer programma's geladen dan ik werkelijk nodig heb. En de MSDOS Promt geeft aan dat er nog 612032 bytes aan conventioneel geheugen over is. Lijkt genoeg zou je zeggen.
  Ik laat windows zelf het conventionele geheugen beheren en ik heb een paar regeltjes aan config.sys toegevoegd (doe ik altijd), namelijk deze:

  device=c:\windows\himem.sys
  dos=high
  devicehigh=c:\windows\emm386.exe noems
  dos=umb

  verder zijn de volgende programma's standaard actief:
  Type32 - voor extra toetsenbordfuncties
  ZlClient - zonealarm
  NavApw32
  InCD
  Point32 - voor extra muisfuncties
  Mixer
  Systray
  Hidserv - voor mn draadloze muis
  Abyssws - webserver

  Weet iemand misschien wat er aan de hand is?
 • Je hoeveelheid (256) geheugen is volgens mij wel genoeg.

  Ik denk toch dat je geheugen de geest gegeven heeft. Je zou je geheugen kunnen scannen met memtest86. Vaak filterd die de fouten er dan wel uit.

  Heb je toevallig een ander geheugen reepje? Zo ja, probeer die dan eens, en misschien doet ie het dan wel.

  Is dit eigenlijk de eerste keer dat dat gebeurd?, of is dat proleem al eens vaker voor gekomen?
 • Tis de eerste keer dat het me overkomt jah. Ik heb helaas geen extra geheugenreepje, dus dat kan ik niet testen.
  Ik zal nog wel even met memtest gaan scannen.
 • Installeer eens een 'geheugenmanager' op uw pc. Een specialiteit van Windows is de programma's na gebruik niet uit het geheugen te verwijderen, zodat dat vol loopt en er geen geheugen meer beschikbaar is.
  Er zijn gratis geheugenmanagers te vinden op het internet
 • Een geheugenmanager lijkt me niet echt nodig, omdat ie al aangeeft te weinig geheugen te hebben wanneer ik windows net opgestart heb en verder nog niets heb gedaan. Maargoed, ik zal het eens proberen :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.