Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 98 Se verwijderen

8 antwoorden
  • Hallo mensen, Ik heb windows 98 SE (c:) op mijn pc en windows XP prof (e:) nu wil ik windows 98 SE verwijderen maar het uninstall programma ontbreekt. hoe kan ik deze alsnog verwijderen zonder te formateren o.i.d. alvast bedankt
  • Lees even de windowsfaq: puntje 19 of 20. Hangt er van af.... Kan je daar verder mee?
  • ja maar hiermee verkrijg ik geen extra schijfruimte. Ik wil namelijk schijfruimte winnen.
  • Je hebt dus ook een bootmanager neem ik aan dan? Dan lijkt het me het makkelijkste om gewoon met een win98 opstartdisk de computer op te starten en dan deltree c:\windows te kiezen vervolgens de pc opnieuw opstarten met de bootdiskette van je bootmanager, de windows 98 optie uit de bootmanager verwijderen, diskette eruit en opnieuw opstarten. Dan heb je dus alleen nog winxp op je pc staan. Alleen hij maakt dan wel van de xp partitie een primaire partitie, waardoor je dus niet meer naar je c-schijf kan. Dan zul je dus denk ik met een programma als partition magic aan de gang moeten om die partitie waar winxp opstaat naar voren te zetten.
  • Je kan gewoon windows 98 SE via windows xp verwijderen via deze computer en dan naar c: en de map windows verwijderen, als je dan je bootmenu nog krijgt als je opnieuw opstart, kun je dit laten checken via uitvoeren dan "msconfig" en dan naar de tab `boot.ini` en dan alle opstartpaden controleren en dan geeft hij de melding dat er 1 niet klopt en vraagt hij of hij deze mag vewijderen dan ja en opgelost.
  • [quote:27fad60e63="Designpiet"]nu wil ik windows 98 SE verwijderen maar het uninstall programma ontbreekt.[/quote:27fad60e63] :lol: :lol: :lol:
  • met een flop opstarten dan fdisk/mbr.
  • [quote:7114f90d78="plextor"]met een flop opstarten dan fdisk/mbr.[/quote:7114f90d78] Gaat dan niet ook alle andere data op je c-schijf verloren? Ik neem aan dat ie dat niet wil, omdat hij ook zei dat hij het wilde verwijderen zonder te formatteren oid.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.