Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

lokale policies windows 2000

Anoniem
danielbolt
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een pc in handen gekregen die volledig dichtgetimmerd is. Ze hebben wel extreem hun best gedaan! Het gaat om een Compaq Evo.

  Wat is er gebeurd:

  Bij het dichtzetten van de pc hebben ze per ongeluk (ze = inmiddels ex collega) de policies ook toegepast op de account van de Administrator. Wat ik dus wou proberen is om de Administrator geen leesrechten te geven voor de map waarin al deze lokale policies in staan. (\system32\policies (zoiets)

  Probleem:

  Door de policies kan er maar een programma gestart worden. Dit is de internet- explorer. (PC stond in een openbaar internetcafe)
  Ik kan wel bij de verkenner komen, maar hier is alleen de a- drive zichtbaar. De tijd, bureaublad kan niet aangepast worden. Bij het indrukken van CTRL+ ALT + DEL kan er alleen annuleren gekozen worden. Je kan zelfs niet de pc niet normaal afsluiten. (wel handmatig = 3 sec power)

  Het is van groots belang dat de pc niet opnieuw wordt ingericht. De pc bevat ook een REBORN kaart.

  Door het SAM filetje weg te gooien in dos worden de lokale accounts gereset. Je kan dus dan ook proberen om de map met policies weg te gooien. Maar het is de bedoeling dat sommige policies behouden worden. Het enige wat ik dus wil is dat de Administrator niet meer gekoppeld wordt aan die policies.

  Iemand enig idee??

  Groet,


  Daniel
 • Misschien kun je de map met policies hernoemen zodat hij ze niet kan vinden. Daarna de admin account goedzetten/nieuwe aanmaken en dan policies weer terugzetten.
 • De eenvoudigste manier is om in de Eigenschappen van de map Policies > Beveiliging het groepsaccount Administrators alle rechten (Volledig Beheer of Full Control) op Weigeren (Deny) te zetten. De policies kunnen dan niet meer worden gelezen, en zijn dan automatisch niet meer van toepassing op dit groepsaccount en alle leden daarvan.
 • Dat is ook het probleem, ik kan zoals ik al zei niet bij de map policies komen! omdaar de rechten te wijzigen.

  meer suggesties?

  daniel
 • Kun je de PC niet in een netwerk hangen? Vanaf een andere Windows 2000 of XP-machine kun je met behulp van het MMC connecten naar die PC om de policy aan te passen.
 • ga ik morgen proberen!

  jullie horen het nog

  groet daniel
 • Als je via het netwerk toch toegang zou kunnen krijgen tot die PC, dan is hij blijkbaar toch niet voldoende dicht getimmerd. Normaal gesproken zou dat uiteraard ook niet moeten kunnen.
  Misschien dit?: http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/
 • Ga ik ook proberen

  daniel
 • met het resetten van het administrator wachtwoord reset je dus alleen het wachtwoord van de administrator, de policies blijven hetzelfde voor de administartor. Het connecten via een nadere pc met behulp van mmc wekr niet, omdat ik niet eens de pc in mijn netwerkomgeving te zien krijg. Het enige dat ik weet van de pc is dat computernaam: internet1 is en dat hij aangemeld staat bij WERKGROEP inmiddels ben ik ook achter het ip adres gekomen. Er was een optie die wel werkte, dit was het aanmaken van een VPN, (kon niet kiezen voor binnenkomende verbindingen accepteren, Routing en nogiets, services dus uitgeschakeld.)

  Wat gebeurt er als ik de REBORN kaart uit de pc haal? Start de pc dan nog wel op? is de pc dan zijn BIOS kwijt? Als ik hem daarna er weer in doe, zijn de instellingen op de REBORN kaart dan nog steeds hetzelfde?

  Het booten van een cd of diskette wil niet, dit wordt, denk ik tegengehouden door de REBORN kaart.

  Kan ik in een SAM file handmatig (dus in dos) een gebruiker toevoegen?

  Groet Daniel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.