Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP installatie overzetten op nieuwe schijf.

andre@home
16 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Het wil maar niet lukken.
  Ik heb een nieuwe grootere hardeschijf gekocht en wil nu mijn oude instalatie overzetten.
  (De schijf heb ik in Schijfbeheer verdeeld in 15/50/50 GB (Fat32/NTFS/NTFS))
  Als ik dat met ghots doe dan blijft hij bij het opstarten hangen.
  Dan zie ik een lichtblauw scherm met het windows logo er op.

  Hoe zouden jullie te werk gaan?

  Alvast bedankt.
 • Ik denk dat het met ghost alleen werkt op dezelfde hd. Ik zou opnieuw mijn OS instralleren
 • is het dan echt niet mogelijk ?
 • [quote:2c0616c3d4="ThysAG"]is het dan echt niet mogelijk ?[/quote:2c0616c3d4]Hardop denkend, zou ik zeggen: begin er niet aan en installeer een frisse XP.
  Ghost en Drive Image e.d. maken volgens mij een exacte kopie van een bepaalde partitie op een bepaalde harde schijf. Ik denk dat de exacte identiteit van die schijf daarbij een rol speelt, denk bijv aan de FAT-tabellen, aan het MBR. Als die schijf dan weg is….. :o :o
 • Oke daar gaan we dan weer :-?
  Weer een dag verspilt aan windhoos. :evil:
 • Ik zet vaker geïnstalleerde systemen over, dat doe ik zo;
  De schijf die gekopieerd moet worden plaats ik samen met de lege wel geformateerde schijf als extra schijven in een tweede computer.
  Met die tweede computer kopieer ik dan de inhoud van de kleine schijf naar de grote schijf waarop ik vooraf, maar achteraf lukt ook, de opstart systeembestanden heb gekopieerd (sys c: vanaf opstart disk)
  Met Win 95 t/m ME lukt dat.
  De tweede computer is nodig omdat je vaak niet, een lopende Windows kunt kopiëren (door de swapfile).

  Met XP denk ik dat je het systeem goed kunt krijgen om na de kopieer aktie en terugplaatsing van de grote schijf in de computer de XP installatie CD te draaien en kiezen voor installatie herstel. Met het laatste heb ik geen ervaring.

  Jack Marotick
 • Met ghost niet van de ene naar de andere schijf? Je kunt ghost zelfs over lan/netwerk laten lopen, dus dat moet geen probleem zijn. Het gaat er wel om dat je niet een te oude versie van ghost gebruikt, want die kan vaak niet goed overweg met NTFS.
 • [quote:ba6e196c28="Sauron II"]Met ghost niet van de ene naar de andere schijf? [/quote:ba6e196c28]Wie zegt dat nou weer? Lezen is ook een vak :wink:
  Enniewees, een hoop theoretisch gebabbel hier, maar helaas geen empirische bevindingen :-? Niemand die én XP gebruikt én succesvol een image ve oude naar een nieuwe schijf heeft gekopieerd mét een functionerend XP daarna?
 • je kunt beter opnieuw instaleren, in die tijd dat je nu zit te kloten om het over te zetten had je xp allang geinstaleerd gehad :wink:
 • @The Curse, doe eens even rustig en lees zelf eerst eens goed. Het staat er toch echt.
  [quote:b16532c5cf="Patdefeij"]Ik denk dat het met ghost alleen werkt op dezelfde hd. Ik zou opnieuw mijn OS instralleren[/quote:b16532c5cf]
  En ik heb al 10-tallen keren met XP en W2k Ghost uitgevoerd, geen probleem. Alleen nogmaals, wat is de versie van Ghost die TS gebruikt.
 • [quote:9bb6bd6ddf="Sauron II"]@The Curse, doe eens even rustig en lees zelf eerst eens goed. Het staat er toch echt.[/quote:9bb6bd6ddf]het staat er niet, maar als jij het zo wil lezen: prima, jouw feestje.
  Ik ben wel erg benieuwd hoe je dan een werkend OS hebt, aangezien XP qua identificatie zo nauw integreert met de hardware, toch? :o
 • Behalve de hdd verandert er verder niets aan de hardware. Het is dus geen probleem om XP te ghosten. XP kijkt meer naar dingen als chipset en videokaart. Andere dingen zijn makkelijk aan te passen. In het geval van een nieuwe hdd hoef je niets aan te passen.
 • [quote:17f5f338d9="Sauron II"]Andere dingen zijn makkelijk aan te passen. In het geval van een nieuwe hdd hoef je niets aan te passen.[/quote:17f5f338d9] Hmm, Windows XP ziet wel degelijk dat de harde schijf is veranderd. Maarre, dat hoeft niet echt een probleem op te leveren.
 • ik heb een vergelijkbaar probleeem als ik XP op 2 identieke partities wil hebben:

  Wat wil ik:
  C-schijf Dos
  D XP-1
  E prog bij XP1

  en als dual XP-boot
  C (die van boven)
  "D" XP-2
  "E" prog bij XP-2
  C=FAT-16 rest=FAT32

  PS: de 2e D en E worden via de bootmanager zo verkregen door de echte D en E van XP-1 onzichtbaar te maken.

  Dos werkt prima, XP-1 ook.
  Snel een kale XP-2 erbij zetten via installatie werkt ook.
  [b:39c0523754]Dus eigenlijk geen probleem…alles werkt…[/b:39c0523754]

  [b:39c0523754]Mooi wel een probleem[/b:39c0523754].. want als ik via Ghost mijn zwagers mooie ingestelde XP-1 naar XP-2 te ghosten start ie met dezelfde boot.ini wel mooi op maar ik kom niet aan het inlogscherm toe. Ik krijg een mooi blauw XP scherm met een logo zonder de login…
  Het lijkt me geen driveletter probleem, immers het is nu weer C en D.
  Je zou denken aan een beveiliging. Via de CD kan ik wel via R(epare) keurig inloggen, via veilige mode kom ik er ook niet in.

  Het probleem is in allerlei varianten bekend maar ik zag tot nu toe geen oplossing.
  Additionele info: de FAT-32 partities D en "D"zijn exact hetzelfde…
  Als bootmanager gebruik ik XOSL, die vervolgens de XP bootmanger laadt, en dat werkt ook in de werkende tri-boot waarbij XP-2 kaal geinstalleerd is.
  Een oplossing scheelt vele uren.. instellingen goed zetten…


  Edit: het probleem doet zich extact zo voor als ik via een Win-PE CD de partiitie kopieer dan wel Ghost (met V8.0).
 • Met dezelfde boot.ini? Dat gaat nooit goed. Je zult in boot.ini toch aan moeten geven dat de 2e XP op de 3e partitie staat, want als je de 2e XP opstart denkt hij nu dat hij op de 2e partitie staat staat…. Als ik jouw verhaal goed heb begrepen.
  Post anders even die boot.ini's hier.
 • ja dezelfde boot.ini. Daarom heb ik toch normaal de kale XP-2 geinstalleerd, wist ik zeker dat de boot.ini OK is. Dus als ik opdezelfde partitie een Ghost zet moet ik dus ook die ini gebruiken, want de partitie gegevens (XP-1 & XP-2) zijn dan goed.

  mijn boot ini ziet er dus ongeveer zo uit (zit nu op een andere pc).
  [code:1:92d0fb24bc][boot loader]
  timeout=30
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="XP Office" /fastdetect
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(6)\WINDOWS="XP Spelletjes" /fastdetect[/code:1:92d0fb24bc]

  De dos opstart heb ik even weggelaten, werkt in alle gevallen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.