Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Beschadigde registersleutel

lion
10 antwoorden
 • In een andere thread van mij (Photo Editor) noem ik een verwijzing naar de knowledgebase van M$:

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;241258

  Hierin wordt de mogelijkheid geopperd van een "beschadigde registersleutel. Dit zette mij aan het denken en ik kom tot een algemene register vraag:

  Als je een registersleutel bekijkt middels regedit en de sleutel lijkt "tekstueel/visueel gezien" intact, kan er dan toch sprake zijn van een beschadigde sleutel????

  Een andere vraag is eigenlijk ook algemeen:
  In het bewuste artikel geeft M$ aan de sleutel in 1e instantie te [u:aba881595c]exporteren [/u:aba881595c](terwijl ze zelf aangeven dat-ie wel eens beschadigd zou kunnen zijn!). In 2e instantie om de sleutel te verwijderen. Maar…: wordt een "missende" sleutel dan weer vanzelf aangemaakt door een programma bij het starten ervan???

  Groet,
  Ton
 • [quote:3f8d1a7213="lion"]In een andere thread van mij (Photo Editor) noem ik een verwijzing naar de knowledgebase van M$:

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;241258

  Hierin wordt de mogelijkheid geopperd van een "beschadigde registersleutel. Dit zette mij aan het denken en ik kom tot een algemene register vraag:

  Als je een registersleutel bekijkt middels regedit en de sleutel lijkt "tekstueel/visueel gezien" intact, kan er dan toch sprake zijn van een beschadigde sleutel????
  [/quote:3f8d1a7213]Lijkt mij ook niet. Als je in regedit een sleutel wilt openen, zal die de sleutel gaan zoeken. ALs die dan beschadigd is, zal er een foutmelding moeten komen. Zo niet, dan is 'ie in orde lijkt me.
  [quote:3f8d1a7213="lion"]
  Een andere vraag is eigenlijk ook algemeen:
  In het bewuste artikel geeft M$ aan de sleutel in 1e instantie te [u:3f8d1a7213]exporteren [/u:3f8d1a7213](terwijl ze zelf aangeven dat-ie wel eens beschadigd zou kunnen zijn!). In 2e instantie om de sleutel te verwijderen. Maar…: wordt een "missende" sleutel dan weer vanzelf aangemaakt door een programma bij het starten ervan???[/quote:3f8d1a7213]Een programma kan een sleutel aanmaken als de sleutel ontbreekt. Dat doen heel veel programma's
 • [quote:08a004bc4f="Johnny321"]Lijkt mij ook niet. Als je in regedit een sleutel wilt openen, zal die de sleutel gaan zoeken. ALs die dan beschadigd is, zal er een foutmelding moeten komen. Zo niet, dan is 'ie in orde lijkt me.[/quote:08a004bc4f]Lijkt me toch een beetje kort door de bocht. Regedit is nl. alleen maar een simpel programma om het register leesbaar te maken, en daarin te editen. Bij dit editen kun je er de grootste onzin inzetten en daardoor onherstelbare rampen aanrichten zonder dat regedit ook maar een kik geeft. Dus ook als een registersleutel beschadigd is, kun je wat er nog van over is gewoon met Regedit lezen, en Regedit controleert daarbij zeker niet of het wel klopt wat er staat.
  [quote:08a004bc4f]
  Een programma kan een sleutel aanmaken als de sleutel ontbreekt. Dat doen heel veel programma's[/quote:08a004bc4f]Dat klopt, maar kijk uit, want dit is lang niet bij alle programma's het geval.

  Jan de Boer
 • OK… Iedereen dank voor de info!
  Ik zal die sleutels eerst exporteren voor de zekerheid, vervolgens verwijderen en dan eens kijken wat Photo Editor (in dit onderhavige geval) er mee doet. Mocht deze actie mislukken, dan kan ik altijd terugvallen op een vorig herstelpunt of de geexporteerde sleutels weer terugzetten.
  Vraag:
  Als je een sleutel exporteert, dan krijgt-ie de extentie .reg naam ik aan(?). Als ik 'm "terug wil" is een dubbelklik op die .reg dan voldoende???

  Groet,
  Ton
 • [quote:354eaf6141="lion"]Vraag:
  Als je een sleutel exporteert, dan krijgt-ie de extentie .reg naam ik aan(?). Als ik 'm "terug wil" is een dubbelklik op die .reg dan voldoende???[/quote:354eaf6141]

  Ja…Ja… :D
 • Eindelijk tijd (en zin) gevonden voor de "operatie": BINGO!!
  Na verwijderen van de betreffende sleutels (zie M$ link) zijn er door 't programma nieuwe aangemaakt en kan ik weer afdrukken!!

  Groet,
  Ton
 • Toch wel vaag dat het zo moet.
  Wel beschadigd voor programma Photo Editor
  Niet beschadigd voor Regedit….
 • [quote:fe64854780="Johnny321"]Toch wel vaag dat het zo moet.
  Wel beschadigd voor programma Photo Editor
  Niet beschadigd voor Regedit….[/quote:fe64854780]Toch wel, dunkt mij. TS verwijderde de beschadigde sleutel, en vervolgens werd deze na opnieuw opstarten weer nieuw aangemaakt, maar nu gezond en wel. Het hoeft maar iets heel gerings te zijn zo'n beschadiging in het register. Met Regedit zie je dat gemakkelijk over het hoofd. Nogmaals, het feit dat die sleutel leesbaar was, zegt niets over de vraag of het getoonde correct is of niet. Er kan wel de grootst mogelijke nonsens staan, die je alleen herkent als je precies weet wat er werkelijk moet staan. En weet je dat letterlijk bij elke sleutel? Ik in elk geval niet!

  Jan de Boer
 • [quote:39f96b006c="J. de Boer"][quote:39f96b006c="Johnny321"]Toch wel vaag dat het zo moet.
  Wel beschadigd voor programma Photo Editor
  Niet beschadigd voor Regedit….[/quote:39f96b006c]Toch wel, dunkt mij. TS verwijderde de beschadigde sleutel, en vervolgens werd deze na opnieuw opstarten weer nieuw aangemaakt, maar nu gezond en wel. Het hoeft maar iets heel gerings te zijn zo'n beschadiging in het register. Met Regedit zie je dat gemakkelijk over het hoofd. Nogmaals, het feit dat die sleutel leesbaar was, zegt niets over de vraag of het getoonde correct is of niet. Er kan wel de grootst mogelijke nonsens staan, die je alleen herkent als je precies weet wat er werkelijk moet staan. En weet je dat letterlijk bij elke sleutel? Ik in elk geval niet!

  Jan de Boer[/quote:39f96b006c]Idd sterk punt, maar dat regedit geen soort 'foutopsporing' heeft, die dergelijke fouten herkent, valt me wel tegen. Okay, ik weet het, sommige dingen zijn niet op te sporen, maar als er ergens een bitje verkeerd staat, dan moet dat toch wel te merken zijn :-?

  Ach ja, TS is geholpen, daar ging het tenslotte om :D
 • Was dat maar waar, dat Regedit ook een foutopsporingsfunctie heeft (mooi lang woord voor scrable). Helaas is het alleen wat de naam al aangeeft een edit-programma: Kijken en editen, elke fatale vergissing is onherroepelijk, en kan leiden tot het compleet vastlopen van de PC. Met name met geknutsel in sleutels van Windows zelf. Het is meer dan eens, ook in deze groep, benadrukt om van te voren een kopie te maken van het register.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.