Vraag & Antwoord

OS Windows

beschermingsfout van windows

Anoniem
Wim Sturkenboom
5 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb m'n oude PC volledig geformatteerd, nadien Windows 98 van de originele cd opnieuw geïnstalleerd, samen met enkele basisprogramma's (internet, office, acrobat reader, windows media player, nero burning rom, route 66, winzip, staroffice, adobe photoshop, mcafee)

  Wat blijkt na die herinstallatie: ik krijg voortdurend foutmeldingen bij het opstarten. Heel vaak: 'beschermingsfout van windows. U dient de computer opnieuw op te starten'

  Ligt dit aan Windows 98 of kan ik dit op één of andere manier kwijt raken?

  Alle hulp en tips zijn welkom!!!
  Bedankt!
 • <bekeermode aan>
  Installeer een [i:fc02df2446]echt[/i:fc02df2446] besturingssysteem: Linux! :P :lol: :lol:
  <bekeermode uit>

  Ik verdenk corrupte installatiebestanden op de CD-ROM en daardoor dus ook op je PC. Probeer bij een vriend/kennis/familielid een Win98SE schijf te lenen en probeer het daar eens mee. Lukt het daarmee niet is een nieuwe harde schijf een (kostbare) optie. Welke andere progjes heb je geinstalleerd? Sommigen zijn zelf corrupt (spyware/malware) waardoor ze dergelijke fouten veroorzaken. Probeer eerst eens in de 'Veilige Modus' op te starten en alstie dan niet crasht éérst een Format C: geven en volledig kaal installeren. Is die installatie stabiel: Zonealarm (firewall) installeren, Ad-Aware (anti-spyware) installeren en regelmatig draaien nadat je een progje hebt geinstalleerd.

  Groet, M.V. Wesstein
 • denk echt niet dat het aan die programma's kan liggen:

  toch betrouwbare software? gehaald van originele cd's!

  PC formatteren en opnieuw beginnen zie ik eerlijk gezegd niet goed zitten. Is dit niet gewoon een bug die met één of andere patch opgelost kan raken???
 • Office én Staroffice? McAfee wil ook nog wel eens lastig zijn. Denk dat je misschien het beste de alle software kunt verwijderen, en kijken of dat het probleem oplost. Beter zou het zijn, andersom te werken, maar dan moet je win98 wel opnieuw installeren.

  Verder geheugen testen, temperaturen checken, harddisk testen, etc. etc.
 • Ja, Office én StarOffice…

  Office voor thuistoepassingen, StarOffice omdat dit op m'n werk gebruikt wordt en ik dan makkelijker thuis kan werken…

  Hoe doe ik dat: alle die zaken testen?
  Sorry, maar heb dit nog nooit gedaan :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.