Vraag & Antwoord

OS Windows

Schijcontrole XP

3 antwoorden
  • Als mijn XP opstart begint automatisch een echijfcontrole op (in dit geval) de D schijf. Deze start voordat ik een account heb kunnen aanklikken. Of ik de controle nui onderbreek of af laat maken , de volgende keer start die weer opnieuw. Weet iemand hoe of wat?
  • Je kan de schijfcontrole uitschakelen. Of dit verstandig is???? Plak onderstaande in een kladblok bestand en sla op als XXX.reg [code:1:9f55d9dccd]Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "SFCScan"=dword:0000000 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager] "AutoChkTimeOut"=dword:0000000 [/code:1:9f55d9dccd] Nog even op dubbelklikken op wijzigingen aan het register toe te voegen.
  • Uit een ander forum: "Start op in veilige modus. Inloggen als administrator en wachten tot de prompt komt. De prompt staat op c:\[subdir]\.... In jouw geval moet je bij de prompt "D:" intikken. Als de prompt "D:\" aangeeft typ je chkdsk /f in. Je krijgt dan de melding dat de schijf gekoppeld is en niet gecheckt kan worden en er wordt gevraagd of je de ontkoppeling wil forceren. Hier toets je j(a) in. Checkdisk gaat aan de slag. Als de procedure klaar is (kan enige minuutjes duren) type je achter de prompt "exit" en je bent terug in het Safe Mode scherm. CTR-ALT-DEL om de pc opnieuw op te starten, dan zou het goed moeten zijn.".

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.