Vraag & Antwoord

OS Windows

HELP!! geen toegang meer na switch van domein naar werkgroep

Anoniem
bassieman
5 antwoorden
 • hoi allemaal,
  wat begon als een simpele ingreep is uitgelopen tot een drama.Het volgende is het geval. Ik heb een laptop met daarop windows 2000. Om toegang te krijgen moet een username, password en domeinnaam worden ingevoerd. Ik wilde de laptop aansluiten op ons thuisnetwerk en dat betekent dat hij geen deel meer uitmaakt van een domein, maar van een werkgroep. Via de netwerkwizard heb ik gezegd dat hij dus niet meer in een domein thuishoort, maar een werkgroep. Dit liep allemaal gesmeerd totdat hij opnieuw moest opstarten om de wijzigingen tot stand te brengen en hij opnieuw vroeg naar een username en password. Het vlakje met domeinnaam was verdwenen. Na het invoeren van de username en het password zegt windows dat de username, het password of de domeinnaam niet correct is kan ik niet meer inloggen. Ik vind dit onbegrijpelijk en heb geen idee hoe ik hier nu langskom. Wie kan me uit de brand helpen…….
  alvast bedankt
 • Ja kan dat alleen veranderen wanneer je bent ingelogd als administrator(beheerder) voor deze computer, met alle rechten. Toevallig eentje van de zaak?. Dan zal je toch naar de afdeling moeten die die dingen uitgeeft vrees ik

  Succes.
 • Je hebt een Windows 2000 omgeving die werkt met roaming profiles, bedoelt voor mensen die ook thuis werken op een laptop.
  Nu is het punt dat als het domein weg is en vervangen door een ander domein of werkgroep, ook het profiel van die user niet meer toegankelijk is. Als je geen lokale adminstrator rechten hebt moet je dit weer recht laten zetten door je systeembeheerder. Pas als je je weer fysiek aanmeld (dus aangesloten op het netwerk met dat domein) op het domein zal je profiel weer toegankelijk zijn.
 • het is inderdaad een oude laptop van een kantoor op curacao. ik heb de juiste username en password en ik weet ook de domeinnaam, deze kan ik alleen niet meer invoeren. Hoe kan het dan dat dit wel de boel blokkeert.
 • dus de enige mogelijkheid is het opvragen van het administrator password bij dat kantoor? Bedankt voor jullie snelle reacties

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.