Vraag & Antwoord

OS Windows

W98 muiscursor weg!?

Anoniem
pcguy
8 antwoorden
 • Een tijdje geleden heb ik op mijn oude pc W98 se weer eens geinstalleerd, omdat ik nog een programma gebruik dat alleen daaronder goed draait. Dit werkte goed, totdat ik een oudere versie van pctools had geinstalleerd. Toen ik dit programma weer had verwijderd - inclusief alle verwijzingen uit de diverse INI bestanden - heb ik geen muis meer…
  De muis wordt bij het opstarten wel herkend alleen is hij niet zichtbaar of bruikbaar. Vervelend dus!
  Wie weet waar de muis instellingen te vinden zijn?

  B.v.dank, Paul
 • als ie wordt herkend moet ie ook zichtbaar en instelbaar zijn in configuratiescherm - muis.
  (alt+windows en pijltjestoetsen: de sneltoetsen om zonder muis in het menu start te kunnen navigeren…)
 • DerkdeJong:
  [quote:45d5240314]als ie wordt herkend moet ie ook zichtbaar en instelbaar zijn in configuratiescherm - muis. [/quote:45d5240314]

  Was het maar zo simpel!
  Als je de pc opstart zonder dat er een muis verbonden is geeft ie een foutmelding… Maar die komt nu niet. Ik kan ook zien (draadloze muis) dat er wel gecommuniceerd wordt. Alleen, er verschijnt niets op het scherm. Ook het muismenu onder Instellingen reageert (uiteraard) niet. :(

  Ik denk zelf dat de muisdriver op een of andere manier buiten spel gezet is. Alleen, waar vind ik dat, danwel hoe staat het in welke *.INI???
  Helaas heb ik van de INI bestanden geen backup gemaakt… :oops: :D :D

  Want als het helemaal niet meer lukt moet ik alles opnieuw installeren. Alleen, voor een onwillige muisdriver lijkt me dat nu nog niet nodig.
  Of…?

  groet, P.
 • je zegt dat muis en ontvanger wel communiceren, maar hoe weet je dat?
  blijft het niet toevallig bij knipperende lichtjes als teken dat er een verbinding wordt gezocht? blijft het daarbij dan heb je dus géén verbinding.
  heb zelf geen ervaring met draadloos spul aansluiten, maar heb eens iets ergens gelezen over een knopje op muis of ontvanger om de boel op elkaar te kunnen laten afstemmen.
 • De muis licht op als je hem beweegt.
  Op de ontvanger zit ook een ledje dat oplicht als de muis beweegt…
  Tot daar is er wel verbinding.
  Van de ontvanger naar de pc moet er ook "contact"zijn anders komt windows met de melding dat de muis niet gevonden wordt tijdens het starten.
  Vandaar.

  Dus wat nu?
  Zoals ik al schreef denk ik dat *ergens* de een of andere muisdriver (ini?) buiten spel gezet is. De vraag is alleen: als dat zo is waar kan ik dat dan checken?
 • hang er even een andere muis aan, kijk of hij het dan wel doet, zou best kunnen dat het dan werkt en dat het daarna ook werkt als je de goede muis weer inplugt (windhoos heeft af en toe rare kuren)
 • Hmmm. Zal dat vanavond eens proberen!
  :P
 • Jammer, maakt dus niets uit… :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.