Vraag & Antwoord

OS Windows

NumLock op slot zetten, kan dat?

8 antwoorden
  • Kan de NumLock toets op slot worden gezet? In mijn geval moet hij altijd AAN blijven staan. Mag dus niet per abuis of met opzet worden uitgezet! Gaat om NT, 2000 en 2003 server.
  • Kijk in de BIOS.
  • De instellingen in de bios wijzigen zal ook niet werken want het is juist NT/2000 die deze instelling overruled. Maar kijk maar op deze link : http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;154529 Je moet even een inst. in de registry wiizigen.
  • Vermoedelijk ben ik niet duidelijk genoeg geweest. Bovenstaande oplossingen blokkeren de NumLock toets NIET permanent. En daar gaat het me juist om. Zodra een user ingelogd is mag de toets niets meer doen. En de toets fysiek van het toetsenbord verwijderen gaat me iets te ver :wink:
  • [quote:2b4fffad60="C€LIC@"]Vermoedelijk ben ik niet duidelijk genoeg geweest. Bovenstaande oplossingen blokkeren de NumLock toets NIET permanent. En daar gaat het me juist om. Zodra een user ingelogd is mag de toets niets meer doen. En de toets fysiek van het toetsenbord verwijderen gaat me iets te ver :wink:[/quote:2b4fffad60] Tja dan weet ik het ook niet. Op mijn wijze gaat ie wel aan, leer de gebruiker dat ie verder van die toets afblijft.
  • Lock NumLock 1.0? http://home.plutonium.net/~bjackson/ Niet getest.
  • [quote:5a001d336f="Ben Jonson"]Lock NumLock 1.0? http://home.plutonium.net/~bjackson/ Niet getest.[/quote:5a001d336f] Bedankt! Inmiddels getest, maar helaas :( Maar door jouw tip ben ik er inmiddels wel achter dat er diverse progjes bestaan die claimen de NumLock te locken. Een kwestie van testen dus. Maar wellicht is er toch iemand die een oplossing weet waarbij geen apart programma nodig is.
  • [quote:56ce2a9507]Tja dan weet ik het ook niet. Op mijn wijze gaat ie wel aan, leer de gebruiker dat ie verder van die toets afblijft.[/quote:56ce2a9507] Ze weten het allemaal wel, maar de praktijk heeft de afgelopen week bewezen dat het per ongeluk gebeurt. In ieder geval bedankt voor je reactie.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.