Vraag & Antwoord

OS Windows

Vastlopen Windows ME

Anoniem
Jaap6
4 antwoorden
 • Regelmatig loopt mijn computer vast. Sinds ik een ADSL verbinding en firewall heb is dit verergerd. Ik onderhoud een aantal websites, en als ik de editor (Homesite) combineer met enkele geopende browser-vensters wordt dat al te veel. Uitbreiding van RAM geheugen en schijfcontrole en -defragmentatie mochten niet baten. Wat kan ik aan mijn instellingen veranderen om dit probleem te verkleinen?

  Enkele gegevens over mijn configuratie:
  - Windows ME
  - 900 Mhz AMD Athlon processor
  - cache geheugen 128 kB + 256 kB Performance Enhancing
  - Vaste schijf 20 Gb Ultra DMA, nog 12 Gb vrij
  - RAM Geheugen 384 Mb

  Bij voorbaat dank!
 • Je kan eens kijken welke processen er allemaal lopen op je computer, want et zou erg vreemd zijn als hij hierdoor al vastloopt. Misschien moet je eens kijken wat jouw computer zo belast. Ik denk aan spyware, als het zo is kan je het oplossen door spybot search en destroy te downloaden of adaware van lavasoft.
  Succes

  Hansje
 • [quote:44919644b0="Hansje"]Je kan eens kijken welke processen er allemaal lopen op je computer, want et zou erg vreemd zijn als hij hierdoor al vastloopt. Misschien moet je eens kijken wat jouw computer zo belast. Ik denk aan spyware, als het zo is kan je het oplossen door spybot search en destroy te downloaden of adaware van lavasoft.
  Succes

  Hansje[/quote:44919644b0]

  Ik heb zojuist gekeken in het faultlog en kwam daar van de laatste vastlopers de volgende boodschap tegen:

  IEXPLORE heeft een fout met betrekking tot een ongeldige pagina veroorzaakt in module KERNEL32.DLL op016f:bff8e1ad.

  Spyware lijkt mij niet waarschijnlijk, ik maak voor zover ik weet geen gebruik van de websites die daar aan verbonden zijn, en zou mijn firewall dat niet tegenhouden?
 • Een firewall houd dat maar zeer weinig tegen, ik heb er ook een, en bij mij komt het toch ook binnen. Maar heb je dan al eens geprobeert van u kernel32.dll te vervangen, het zou beschadigd kunnen zijn.

  Hansje

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.