Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 98se 2 talig?

Anoniem
webspider
3 antwoorden
 • Hallo, ik heb een raar probleem. Voor mijn moeder heb ik een oude pc gekocht, de hd geformateerd en de benodigde drivers geinstalleerd voor de kaarten en modem.
  Na het installeren van windows 98se (nederlandse versie) bleek dat knoppen menu's en dergelijke in het engels en nederlands verschijnen. (dwz: de een in het engels en de andere in nederlands.)
  Ik heb w98 se een keer er opnieuw overheen geinstalleerd, maar het probleem bleef.
  Op zich is daar best wel mee te werken, maar mijn moeder is niet erg thuis in het engels, dus dat geeft problemen.

  De configuratie is als volgt:
  Hewlet Packard Vectra VE desktop computer
  Celeren 366
  S3 trio64v+pci grafische kaart.
  Windows 98 Se
  3,4 Gb Hd

  Misschien is de oplossing simpel, maar ik kan deze niet vinden.
  Weet iemand anders de oplossing?
 • Klopt, sommige delen van een OS, en ook van W98 zijn de heren vergeten te vertalen, weer andere vernters en zo krijg je soms toch weer in het engels.
  Foutjes bij het vertalen, andere taal van de software.

  Het tot nu toe leukst (bij het instaleren van software dan) was dat ik een Nederlandse versie van Windows XP heb, er een Engels stukje software op wilde instaleren en vervolgens een Duits dialoog venster kreeg toen ik wilde afbreken.

  't gebeurt nou een maal.

  Greetz bye mike
 • Nou zo snel wil ik niet door de bocht. Windows 98SE is niet deels Engels. Als je Engelse dialoogvensters tegenkomt wijst dat eerder op verkeerderde updates en soms overschreven DLL's door gelijke bestanden van andere taalversies. En dat kan al bij het installeren van een muis ofzo.

  Hoe heb je 'eroverheen geinstalleerd'? Met een echt schone installatie, dus een format van C:, moet je van bijna al die taalverwisselingen af zijn.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.