Vraag & Antwoord

OS Windows

Teddybeervirus

Anoniem
webspider
14 antwoorden
 • Ik krijg een melding binnen dat ik mogelijk het Teddybeervirus binnen heb gekregen. Geadiveerd wordt het bestand jdbgmgr.exe te verwijderen. Mijn virusscanner ziet het niet (Panda).Het staat wel in Windows/system32 als toepassingsbestand. Het viruslab herkent in het bestand ook geen virus.

  Waar wordt dit bestand voor gebruikt en veroorzaak ik zelf het probleem als ik het verwijder. :(
 • een bekende hoax: emailtjes die in groten getale worden rondgepompt over het net door goedbedoelende familieleden enz. met vaak de grootst mogelijke onzinverhalen over nieuwe virussen. die halen jou er toe over om files te deleten en de grap is dan dat een aantal zaken op je pc niet meer werkt.. Leuk…?!

  toch oppassen: heel soms bevatten die mailtjes zelf een virus.
 • Een HOAX (gouwe ouwe)
 • En voor alle duidelijkheid, een teddybeervirus bestaat niet, en heeft ook nooit bestaan.

  Jan de Boer

  PS: Zie van heel recentelijk deze.

  Jan de Boer
 • :o nou eigenlijk weet ik zeker dat ik van de teddybeer van mijn dochter geelzucht heb gekregen …

  zie alleen nog gele smileys :p
 • Kijk in het vervolg eens op www.virusalert.nl als je zo'n mailtje krijgt, de bekendste hoaxes staan hier vermeldt waaronder degene die jij hebt gehad:

  http://www.virusalert.nl/?show=hoax&id=31
 • [quote:ffa95d538c="PS"]Kijk in het vervolg eens op www.virusalert.nl als je zo'n mailtje krijgt, de bekendste hoaxes staan hier vermeldt waaronder degene die jij hebt gehad:

  http://www.virusalert.nl/?show=hoax&id=31[/quote:ffa95d538c]

  Heren, heren toch. Een medegebruiker probeert ons te helpen en stuurt zo'n mailtje de wereld in. Ik weet dat er volkstammen zijn waarbij de haren de lucht invliegen als ze een melding van een hoax krijgen.
  Waarschijnlijk is dit de eerste melding die hij tegen kwam en ik durf er bijna vergif op in te nemen dat de TS vanaf nu voorzichtiger zal zijn met het melden.
  Heeft niet nagenoeg iedereen deze fout al eens gemaakt? Ik ken geen mensen die zonder fouten zijn…. Jullie wel?
 • Dit bestand verwijderen maakt niets kapot in je windows.Het is geen systeembestand(zie het icoontje maar eens.)Mijn zus heeft het ook verwijderd en er zijn geen problemen onstaan.
 • in win98se kon je altijd met system file checker verwijderde bestandjes terug zetten….kan dat ook met xp. Dat is vooral in bovengenoemde situaties handig.
 • Ja, met behulp van het Recovery Console: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q314058

  Hierin kun je met het EXPAND commando een bestand vanaf de CDROM uitpakken.
 • [quote:6a320d0767="sjouken"]

  [b:6a320d0767]Heren, heren toch[/b:6a320d0767]. Een medegebruiker probeert ons te helpen en stuurt zo'n mailtje de wereld in. Ik weet dat er volkstammen zijn waarbij de haren de lucht invliegen als ze een melding van een hoax krijgen.
  Waarschijnlijk is dit de eerste melding die hij tegen kwam en ik durf er bijna vergif op in te nemen dat de TS vanaf nu voorzichtiger zal zijn met het melden.
  Heeft niet nagenoeg iedereen deze fout al eens gemaakt? Ik ken geen mensen die zonder fouten zijn…. Jullie wel?[/quote:6a320d0767]

  De TS stelt een vraag over het hoe en wat van Hoaxes en krijgt daar van mij een serieus en passend antwoord op. Dus laat die betuttelende toon aub achterwege. :evil:

  @ Allardje: het is idd geen onderdeel van windows, maar wel van Internet Explorer (zie hier). Het kan dus wel degelijk schade aan richten, het feit dat je zus geen last heeft gehad kan bijv. komen doordat ze een functie die dit bestand nodig heeft niet gebruikt.
 • [quote="PSDe TS stelt een vraag over het hoe en wat van Hoaxes en krijgt daar van mij een serieus en passend antwoord op..[/quote]
  Oh ja, waar vraagt hij dat dan?
  Hij meld alleen dat hij een mailtje heeft gehad met een melding over het verwijderen van een systeembestand van Windows.
  [quote:8de860595b] Dus laat die betuttelende toon aub achterwege. :evil: [/quote:8de860595b]
  Och, dank dat je mij betuttelend vindt, ze hebben me al voor grovere dingen uitgemaakt.
  Ik denk dat jij 1 van die lieden ben die tegen het plafond vliegt na zo'n hoax-melding. Laat het licht ook eens bij anderen in de ogen schijnen. Ik hoop dat je je nu beter voel.
 • [quote:00cde5e32a="sjouken"]
  Oh ja, waar vraagt hij dat dan?
  [/quote:00cde5e32a]

  lezen is ook een vak:

  [quote:00cde5e32a="ariedejager"]Waar wordt dit bestand voor gebruikt en veroorzaak ik zelf het probleem als ik het verwijder. [/quote:00cde5e32a]

  En klik voor de grap eens op het linkje wat ik in mijn eerste post aangeef en je vind geheel onderaan de internetpagina de informatie waarom gevraagd werd. Niet meer, niets minder.

  Verdiep je eerst eens in wat mensen schrijven voor je op de kast vliegt. :roll:
 • Het is een Windows bestand, dient om lange bestandsnamen te ondersteunen !!!
  Ik ga hier de ganse uitleg niet geven, maar je verwijdert het best niet !!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.