Vraag & Antwoord

OS Windows

W2K: Verkenner toont geen menu, adresbalk e.d.

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Bij het openen van Verkenner en 'Deze computer' heb ik sinds enkele dagen opeens geen menu meer [Bestand, Bewerken e.d.]. Ook alle pictogrammen zoals 'Vorige' 'Volgende' en de adresbalk zijn weg.

  Als ik Configuratiescherm open, zie ik het menu en alle verdwenen opties opeens wél [terwijl ze daar niet thuishoren als ik het me goed herinner].

  1) Waar kan het aan liggen? [Ik heb geen virussen of spyware]
  2) Hoe krijg ik mijn menu weer terug in Verkenner?

  Systeem: Windows 2000 Pro.
 • De knoppen horen ook bij het configuraiescherm te verschijnen. Dit is ook een instantie van verkenner. Als het goed is is er nog wel een grijze balk bovenin beeld. Klik hierop met de rechtermuis. Er verschijnt een menu, waarin de balken (behalve de menubalk) weergegeven worden. Hierbij staat ook een optie "Lock the toolbars" of een nederlandse vertaling ervan. Vink deze eens aan/uit en het menu zal eventueel rechts in beeld verschijnen. Door te spelen met dit menu kun je alles weer in de standaard situatie krijgen. :)
 • [quote:ff9b81b1e6]Als het goed is is er nog wel een grijze balk bovenin beeld.[/quote:ff9b81b1e6]Er is niet een balk, alleen een grijze scheidslijn tussen de [blauwe] titelbalk en het bestandsscherm, ter breedte van de scheidslijn tussen de kolom van de directorystructuur ['mappen'] en de kolom van de bestanden in een bepaalde map. M.a.w. ik heb geen grijze balk, alleen een grijze lijn. Deze lijn lijkt verplaatsbaar naar boven en beneden, gezien het muisicoon, maar het lukt niet.
  [quote:ff9b81b1e6]Klik hierop met de rechtermuis. Er verschijnt een menu,[/quote:ff9b81b1e6]Rechtermuisknop gebruiken lukt niet, er verschijnt niks.

  De oplossing van GoGo had ik zelf ook allang bedacht, maar zo simpel zat het dus niet. Inmiddels ben ik er zelf wel uitgekomen:

  Mocht je geen totaal geen menubalken meer zien in Verkenner, probeer dan met F11 het scherm te maximaliseren en vervolgens met F11 weer terug te krijgen naar 'normale' grootte. Dan heb je alle menubalken weer terug, wellicht in ongeordende vorm, maar ze staan er wel weer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.