Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

services die afstaan, opstarten

Mgompie
10 antwoorden
 • Mijn interne netwerk werkt. Echter ik kan met een computer niet op twee ander kijken, omdat er een aantal services (Alerter, computerbrowser,workstation, RPClocator, etc) niet draaien en ik ze ook niet op kan starten in services.msc

  Ik krijg dan meldingen zoals;
  fout 1075 de afhankelijkheidsservice bestaat niet of is voor verwijderijng gemarkeerd
  fout 1068 afhankelijkheidsservice of groep kan niet worden gestart

  Opdrachten als net view \\ IP adres geven ook dat soort meldingen.

  Dus hoe kan ik deze services opstarten.
 • Als je nu eerst eens onder de eigenschappen van die service(s) kijkt wat die afhankelijkheid is…
 • Dat is nou juist het fraaie; ik heb dat uitgezocht en ze zijn allemaal afhankelijk van "Workstation" en als ik die wil opstarten krijg ik fout 1075.
  (zie eerste bericht) en zit ik dus vast. Tenzij iemand me kan vertellen hoe ik die fout 1075 kan oplossen/
 • Gebruik je XP of W2k ?
  Als er meer dan 1 netwerkkaart in zit en NETBEUI hebt geinstalleerd moet je dit protocol slechts op 1 adapter installeren.
  Dat is het enige probleem dat waarvan ik weet dat 'werkstation' daar last van heeft.
 • Er zaten eerst twee netwerkkaarten in, doch nu nog maar een. Ik werk nu via een router en wil graag mijn andere pc's in het netwerk kunnen benaderen. Netbeui is niet geinstalleerd. Ik gebruik XP-pro.
 • Check:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=329441
 • Ben, dit is het niet. Ik heb prima verbindingen, ik kan beide PC's pingen, echter omdat de genoemde services niet zijn opgestart kan ik er de PC's niet zien en benaderen. Wel bedankt voor de moeite.
 • Blijkbaar is dit een moeilijke???? Weet iemand hier iets van?????
 • We proberen het opnieuw :)

  Ga in het register naar:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanworkstation

  Zie je rechts een "DependOnService" staan?

  Ook:
  Kijk eens in de logboeken van XP naar eventuele fouten (configuratiescherm\systeembeheer\logboeken\systeem; in het rechter scherm zie je rode rondjes met een wit kruisje). Als je daarop dubbelklikt krijg je details te zien over de foutmelding. Post.
 • Beste Ben, ik denk dat we in de richting komen. Inderdaad is er een "DependOnService", nl. "ccEvtMgr". Dezelfde fout komt ook terug in het logboek, en zo te zien zijn alle overige fouten afkomstig van deze fout.
  Eens kijken of verwijderen helpt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.