Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Help kan mijn bestanden op 2e schijf onder XpPro niet zien

fladdertje
8 antwoorden
 • Ik heb een 2e schijf uit een Win2000 serevr gehalld en in een XpPro machine geplaatst. Sindsdien kan ik de bestanden op deze schijf niet meer zien. Waarschijnlijk heeft dit te maken met gebruikersrechten maar ik krijg het met geen mogelijkheid voor elkaar om deze rechten over te zetten naar mijn gebruikersaccount onder Xp.
  Wie kan mij kort en bondig uitleggen hoe ik dit probleem moet aanpakken?
  Als jouw oplossing werkt ben ik je voor eeuwig dankbaar :lol:
 • Wat wellicht mogelijk is, is de schijf in je win2k machine te zetten. Daar met de verkenner naar de schijf te gaan. Met je rechtermuisknop op deze schijf klikken, en naar properties gaan.
  Hier ga je naar het tabblad "beveiliging". Hier voeg je "everyone" toe, met alle rechten. Als het goed is kun je nu, bij je winXP machine, alle bestanden zien.
 • Bedankt voor je snelle reaktie.
  Helaas is het terug plaatsen van deze schijf niet meer mogelijk omdat het hier een ide schijf betreft die tijdelijk d.m.v. een ide/pci kaartje in de server was geplaats. Inmiddels is de scsi schijf die toen kapot was weer teruggeplaats en heeft de leverancier het ide/pci kaartje weer mee terug genomen. De ide-schijf heb ik toen vastgehouden omdat ik in mijn XP machine wel wat meer opslagcapaciteit kon gebruiken. Helaas heb ik de bestanden bij de omwisseling niet gelijk naar de scsi schijf gekopieerd omdat ik dacht dat ik dat wel, op een later tijdstip, via het netwerk kon doen en de leverancier niet kon wachten tot alle bestanden waren overgekopieerd. :oops:
  Er moet toch een manier zijn om dit op te lossen?
 • jij hebt het over "een netwerk".
  is er in dit netwerk dan geen pc aanwezig waar je wel tijdelijk die ide schijf in kan hangen, en de rechten kunt veranderen..?
 • De genoemde pc hangt in het netwerk maar wat ik ook doe om rechten te veranderen of toe te wijzen het helpt allemaal niets. Volgens mij zie ik iets over het hoofd en daarom vraag ik ook om een oplossing die mij stapgewijs kan aangeven hoe ik dit probleem moet aanpakken.
 • Ik neem aan dat je die rechten goed heb proberen te zetten met een geldig admin account in het netwerk?
 • Voor zover ik weet heb ik zo'n beetje alle account geprobeerd die op het systeem zijn geregistreerd. Stel nou dat ik nog niets had geprobeerd en dit probleem zich pas vanfdaag had voorgedaan wat zou je mij dan adviseren te doen? Graag stapsgewijs uitleggen a.u.b.
 • Zelf zou ik tot de volgende conclusie komen:

  IDE HD uit w2k server -> zal dus NTFS zijn. Dit betekend dat deze enkel met een NTFS ondersteunend OS geopent kan worden ( bijv. nt, xp of w2k )

  Randvoorwaarden:
  Schijf in kwestie maakte geen deel uit van een raid constructie.
  Je hebt toegang tot het admin account op het domain.
  Je hebt toegang tot een pc in het netwerk.
  Toen de schijf, met het ide kaartje, in het netwerk hing was deze wel te benaderen.

  Op het netwerk waar de schijf eerst op aangesloten zat een pc (dus geen server) opzoeken.
  PC uitzetten (indien deze aan staat),
  HD aansluiten als slave op een willekeurige IDE controller,
  PC opstarten,
  In bios kijken of HD herkent wordt,
  Zo nee, zorgen dat ie herkent wordt,
  Zo ja, door laten starten,
  Inloggen als Administrator (van het domain dus),
  En dan zou je in principe je data volgens mij moeten kunnen zien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.