Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wijsheid: Windows 95 of 98

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb een klassieke laptop met 80486 processor, 20 MB RAM, 2.1 GB en vaste schijf.
  Op dit moment draait daar Win 95 op naar redelijk genoegen.

  Mag ik wat kommentaar op het eventueel installeren van Win 98.
  Vooruitgang of vragen om problemen?

  Bij voorbaat dank.
 • Het is natuurlijk altijd een vooruitgang om een actueler OS te nemen, alleen vraag ik me af of het nog een beetje soepel draait, 98 is wel wat zwaarder dan 95.
  Als je nu een Pentium 1 had met 100 Mhz en 32Mb geheugen zou ik zeggen ga ervoor, maar een 486, niet doen.
 • Wat doe je d'r precies mee? Beetje tekstverwerken? Kan ook makkelijk in Win95. Als je voor internetten kiest, zou ik voor W98SE gaan. Draait dan toch net iets beter voor zulke doeleinden.
 • Heb ook naast mijn huidige redelijk recente PC in het netwerkje nog een oud beestje van rond 1996 staan met Windows 95. Draait voor office-toepassingen [b:47f5806ca4]en internet [/b:47f5806ca4]nog uitstekend. Heeft, moet ik erbij zeggen wel 256 MB geheugen. Maar ik pieker er niet over om hier nog in te investeren in een duur Windows 98 pakket. Was overigens volgens de PC-winkel drie jaar geleden al niet meer te koop.

  Jan de Boer
 • Gewoon WIndows 95 blijven gebruiken. Overigens onlangs ontdekt dat zelfs IE4 voor "normale" webpagina's al niet meer bruikbaar is. Dat betekent dat je toch IE5 of hoger moet gaan installeren. Omdat ik zelf nu nog een tweetal WIn95 systemen heb staan, heb ik die dus noodgedwongen moeten voorzien van een nieuwere internet explorer versie. Deze hebben op zich 28 en 32MB geheugen. Blijft krap. Op zich moet IE6 ook gewoon werken. Het viel mij ook op dat de computer heel hard moet werken om informatie op het beeldscherm te krijgen. Het werd mij heel duidelijk dat mijn 486 Win95 systemen de ADSL snelheid niet konden bijbenen.
  Wil je echt prettiger werken, en als die laptop je enige computer is, dan zou ik zelf overwegen om er een snellere computer bij te plaatsen. Daar heb je met een aantal toepassingen vele malen meer plezier van. Die laptop kan je dan gebruiken, als het niet anders kan.
 • [quote:a92f30e2e4="Hans.Vosman"]Gewoon WIndows 95 blijven gebruiken. Overigens onlangs ontdekt dat zelfs IE4 voor "normale" webpagina's al niet meer bruikbaar is. Dat betekent dat je toch IE5 of hoger moet gaan installeren. Omdat ik zelf nu nog een tweetal WIn95 systemen heb staan, heb ik die dus noodgedwongen moeten voorzien van een nieuwere internet explorer versie. Deze hebben op zich 28 en 32MB geheugen. Blijft krap. Op zich moet IE6 ook gewoon werken. Het viel mij ook op dat de computer heel hard moet werken om informatie op het beeldscherm te krijgen. Het werd mij heel duidelijk dat mijn 486 Win95 systemen de ADSL snelheid niet konden bijbenen.
  Wil je echt prettiger werken, en als die laptop je enige computer is, dan zou ik zelf overwegen om er een snellere computer bij te plaatsen. Daar heb je met een aantal toepassingen vele malen meer plezier van. Die laptop kan je dan gebruiken, als het niet anders kan.[/quote:a92f30e2e4]

  of mozilla firebird gebruiken voor surfen :lol:
 • [quote:4aaf6f6826="taco78"]of mozilla firebird gebruiken voor surfen :lol:[/quote:4aaf6f6826]
  Wat ondertussen alweer Firefox geworden is:
  http://www.mozilla.org/products/firefox/
  Zip-distributie download
  http://mozillanews.org/builds/firefox-0.8-win32.zip
 • Firefox op een 486… Dan kun je in de tussentijd rustig koffie gaan zetten…:
  [quote:f1e4c58ac2]Windows
  Operating Systems

  * Windows 98
  * Windows 98SE
  * Windows ME
  * Windows NT 4.0
  * Windows 2000
  * Windows XP (Recommended)

  Minimum Hardware

  * Pentium 233 MHz (Recommended: Pentium 500MHz or greater)
  * 64 MB RAM (Recommended: 128 MB RAM or greater)
  * 52 MB hard drive space
  [/quote:f1e4c58ac2]Daarnaast ondersteund het officieel W95 niet meer.

  In mijn ervaring is K-Meleon wat sneller dan FireFox. Neemt niet weg dat ik Firefox een prettigere browser vind.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.