Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Partities maken met instal-CD van Windows XP

Binary
7 antwoorden
 • Hallo,

  Een paar maanden geleden wilde ik een vriend helpen met zijn Windows-XP computer. De harde schijf was flink bevuild en had een herinstallatie nodig. Zo gezegd zo gedaan. Tijdens de installatie van Windows XP bleek dat er 2 partities op de harde schijf aanwezig waren. Het lukte me niet met de installatie-CD van Windows Xp de partities opnieuw in te delen. Het is namelijk de bedoeling dat er slechts 1 partitie aanwezig is. Is dat mogelijk met de installatie-CD? Of dien ik daarvoor een programma zoals Partition Magic te gebruiken?
 • Gebruik het programma Fdisk om de partities in te delen in DOS! Suc6 :D
 • Staat dat op de CD-rom en tijdens de installatie of moet dat voor de installatie in de dospromt?
 • moet je ff een windows98 opstartdiskette maken. klik hier
  Boot van de diskette en typ in de prompt in fdisk.
 • En waarom zou dit niet gewoon met de installatie CDROM van WIndows XP kunnen? In een vande eerste schermen krijg je de bestaande partities te zien, deze kun je met [b:2ade8fab8c]D[/b:2ade8fab8c] (van Delete) verwijderen. In de dan vrijgekomen ruimte kun je met [b:2ade8fab8c]C[/b:2ade8fab8c] (van Create) één nieuwe partitie maken.
  Ik weet wel dat het met Fdisk ook kan, maar dit is volgens mij wel zo gemakkelijk.
 • Daar komt nog bij dat je met FDISK alleen FAT-partities kan maken, die je later weer moet converteren naar NTFS. Met de Windows XP setup kun je meteen NTFS-partities maken.
 • Okay bedankt allemaal.

  Morgen ga ik weer bij die vriend aan de slag. Hopelijk gaat het nu wel goed.

  Ik meen mij nog te herinneren dat ik met het partitioneren in de windows-XP setup geen partitie kon verwijderen. Zou dat beveiligd ofzo kunnen zijn?

  Gaat fdisk daar wel overheen? Of Partition Magik?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.