Vraag & Antwoord

OS Windows

Dosprogramma onder XP

8 antwoorden
  • Ik heb een oud financieel (ms-dos) programma, dat tot nu toe altijd gedraaid heeft. Ook onder Win98 in een dos-box geen probleem. Ik wil nu overgaan naar XP en ben begonnen met een schone (nieuwe) harde schijf en alles een voor een opnieuw installeren. Tot nu toe lukt alles behalve dit programma. Onder XP krijg ik bij het opstarten (in de dosbox)een waarschuwing dat er teweinig 'buffers' beschikbaar zijn en dat het aantal op ten minste 30 moet staan. Ik herken dit uit de oude situatie en wist dat is daarvoor in de config.sys de opdracht buffers=30 moest geven. Dit heb ik onder XP zowel in de config.nt file (windows/system32) als in de config.sys (in de root) gedaan, maar het probleem blijft. Wie weet de oplossing voor dit probleem? Daarnaast moest ik ok de ansi.sys activeren voor de schermopbouw. Ook dit lukt niet zoals ik gehoopt had.
  • Compatibeliteitsmodus al geprobeerd? (kijken bij eigenschappen .exe) Anders Bootdiskette maken (www.bootdisk.com) en vandaar uitvoeren.
  • [quote:b270c20f5a="Johnny321"]Compatibeliteitsmodus al geprobeerd? (kijken bij eigenschappen .exe) Anders Bootdiskette maken (www.bootdisk.com) en vandaar uitvoeren.[/quote:b270c20f5a] Ja en helaas dat helpt verder niet. Hoeft ook niet, want het programma werkt gewoon zoals het moet. Alleen die wwarschuwing verschijnt elke keer in beeld en dat is zeer lastig. En ja, een bootdiskette en elke keer in Dos gaan werken vind ik zeer omslachtig, vooral omdat ik nog wel een girotel (wat ik gebruik) en dit kasboek programa naast elkaar gebruik.
  • er zijn speciale dosboxen te downloaden die voor linux bedoelt zijn die ook een variant hebben voor windows, je kunt even kijken op [url=http:/linux.pagina.nl] de linux pagina [/url] en daar staat dat als het goed is ergens een link naar dosbox, op die site moet je een kijken of er een staat, ik zal ook wel ff kijken anders, probeer maar eens met zo'n dosbox misschien dat die het wil doen!
  • En toch is de config.nt file de juiste oplossing. Heb je die wel goed gesaved en is de verwijzing in de pif-file goed? Bij mij werkt het namelijk wel.
  • Volgens mij is het iets makkelijker....(ik zeg volgens mij he..). Start je dos schermpje op, klik met je rechter muisknop op de blauwe balk en selecteer properties (of eigenschappen) daar kun je je buffer size aan geven. Vergroot die eens en kijk of het verholpen is?
  • Inderdaad. Bij mij staan de buffers op 50. Zelf zoek ik nog een oplossing om de ms-dos codetabel van 850 op 437 te krijgen.
  • http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;324767&Product=winxp en http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314106&Product=winxp en misschien: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314495&Product=winxp Dus buffers werkt niet, verder kan je de codetabel rustig op 437 zetten als je dit commando ook in de config.nt zet

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.