Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Map Geschiedenis veel te groot!!

Smitjes
11 antwoorden
 • De map Geschiedenis is iedere keer 4 GB groot. Alle voor de hand liggende oplossingen al geprobeerd. Wie weet een oplossing. Bvd, Roel
 • [quote:0adcb60142="Smitjes"]De map Geschiedenis is iedere keer 4 GB groot. Alle voor de hand liggende oplossingen al geprobeerd. Wie weet een oplossing. Bvd, Roel[/quote:0adcb60142] Rechtermuisknop internet explorer -eigenschappen-geschiedenis wissen.


  :)
 • Dank je maar zoals ik al zei: alle voor de hand liggende oplossingen al geprobeerd, niets helpt
 • Scan met Ad-Aware eens op Spyware.
 • Doe ik met grote regelmaat, is helaas geen oplossing voor dit probleem, Roel
 • ken je norton system-works?
  Die ruimt alle puinhoop op.
 • Ik zal het nog een keer uitleggen. Het is niet zo dat er werkelijk 4 GB aan rotzooi of bezochte internetpagina's in de map Geschiedenis staat…Het is 'gewoon' een leesfout binnen Windows (verkenner). Ook al heb ik alles opgeruimd, dan nog geeft verkenner aan dat de map 4 GB groot is en ook bij eigenschappen van de C-schijf kun je dit terugzien. Hierdoor wordt de hele partitie als bijna vol gezien, met alle vervelende gevolgen van dien.
  Ik heb geen behoefte aan mensen die alleen maar vlug roepen doe dit of doe dat, maar aan een echt goed advies….graag, bedankt
 • Heb je de te gebruiken ruimte van internet explorer al verkleind ? Is te vinden onder internet opties. Misschien dat IE het dan goed zet.

  Heb je al scandisk/checkdisk en defrag gedraait ?
 • [quote:4a4b0cbbd9="Smitjes"]Ik zal het nog een keer uitleggen. Het is niet zo dat er werkelijk 4 GB aan rotzooi of bezochte internetpagina's in de map Geschiedenis staat…Het is 'gewoon' een leesfout binnen Windows (verkenner). Ook al heb ik alles opgeruimd, dan nog geeft verkenner aan dat de map 4 GB groot is en ook bij eigenschappen van de C-schijf kun je dit terugzien. Hierdoor wordt de hele partitie als bijna vol gezien, met alle vervelende gevolgen van dien.
  Ik heb geen behoefte aan mensen die alleen maar vlug roepen doe dit of doe dat, maar aan een echt goed advies….graag, bedankt[/quote:4a4b0cbbd9]Het zal ongetwijfeld niet je bedoeling zijn, maar je blaast, onbedoeld dan, een beetje hoog van de toren met je laatste zin. Je oorsronkelijke posting geeft nl. een ander beeld dan je laatste. Pas hierin geef je aan dat er, zo als je het zelf noemt, sprake was van een leesfout binnen Windows. Kwestie van goed uitleggen van je probleem dus.

  Je probleem zou op een registerfout kunnen wijzen. Een mogelijkheid om dit op te lossen zou kunnen zijn de hele map geschiedenis te wissen. Na opnieuw opstarten moet deze dan automatisch opnieuw worden aangemaakt. Deze optie geldt voor diverse Windows systeemmappen, dus het lijkt me dat dit ook voor Geschiedenis geldt. Maar misschien dat andere forumleden dit kunnen bevestigen (of juist met klem afraden).

  Jan de Boer
 • Je hebt gelijk, ik blaas te hoog van de toren en had het probleem gelijk even uitgebreid moeten beschrijven, dit voorkomt onduidelijkheid. Hoe verwijder je de map Gechiedenis?, Windows geeft aan dat deze niet verwijderd kan worden omdat het een systeemmap is.
  In een ander forum kreeg ik als oplossing om in een DOS-box (via CMD.EXE) explorer uit te schakelen en dan de map Geschiedenis te legen. Dit werkte prima en de 4 GB is nu weg, kijken of het ook weer terugkomt. De oorzaak van het verkeerd lezen van de grootte van de map blijft me onduidelijk.
  Dank voor commentaar.
 • Het is een bekend verschijnsel.
  Ik sla er geen acht op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.