Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Inlog en afmeld procedure xp-home

None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb via windows update 2 updates gedownload, .net frameworks en nog een andere (weet niet meer precies welke dat was, wel aanbevolen door microsoft).
  Ik heb het systeem ingericht voor 1 user. Met opstarten kreeg ik dan ook nooit een welkomscherm, (wil ik ook niet).
  Nu heb ik echter bij het opstarten een welkomschermscherm en moet ik steeds op mijn eigen naam klikken om door te gaan met de startup. Een enorme vertraging.
  Gebruikers > Het welkomsvenster gebruiken heb ik uitgeschakeld en nu krijg ik een inlogscherm bij het opstarten waar ik om een wachtwoord gevraagd wordt. (wachtwoord laat ik leeg).
  Tevens bij het afsluiten krijg ik een ander scherm, namelijk hetzelfde als windows 2000 (met het rolmenu afsluiten/afmelden/opnieuw opstarten).
  Hoe kan ik van deze shit afkomen en m'n gewone inlog en afmeld procedure weer terug krijgen?
  Tevens is er een (beperkte) gebruiker aangemaakt (ASP.NET Machine A), volgens mij bij de installatie van .net framework.
  Waarvoor is dit? Kan ik die update niet beter verwijderen?

  HELP !!! :cry:

  Mario
 • Je kunt je oude aanmeldprocedure op verschillende manieren terugkrijgen.

  1. Ga via het configuratiescherm naar software en verwijder .Net Framework 1.1. Je kunt op deze manier echter geen applicaties meer draaien die met behulp van .Net Framework 1.1 zijn gemaakt.

  2. Klik op start, Uitvoeren en type control userpasswords2 en druk enter.
  Haal, bij het tabblad gebruikers, het vinkje weg bij Gebruikers moeten gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken.
  Klik op toepassen. Typ nu nog 1 keer je gebruikersnaam en wachtwoord en Windows zal je voortaan weer automatisch aanmelden.

  3. Verwijder de ASP.NET acount. Dit kan in sommige gevallen echter tot problemen leiden.
 • OK,

  Inloggen loopt nu weer zonder welkomscherm.
  Die useraccount van .net framework heb ik nog niet deleted omdat je zegt dat dit voor problemen kan zorgen. Kun je daar iets meer over zeggen?
  Tevens, als ik 'm deleten wil, vraagt ie: Wilt u de bestanden van asp.net behouden, ja of nee? Wat zou ik hier dan moeten kiezen?

  Wat ook nog niet naar wens verloopt is het afsluiten van de computer. Ik zou ook daar weer graag het originele scherm willen hebben, gewoon dat van xp met die 3 knoppen (geel
  ood/groen voor afmelden/afsluiten/opnieuw opstarten).

  Hoe los ik dit op? Komt dit ook door dat .net framework?
 • Over de problemen die veroorzaakt kunnen worden door het verwijderen van de acount kan ik niet veel zeggen. Ik heb dit ooit ergens gelezen en daarom raad ik je ook aan de acount gewoon te laten staan.

  Ik neem aan dat je nu het oude Windows 2000 scherm krijgt bij het afsluiten? Als dit zo is, doe dan het volgende om de 3 knoppen waar je over spreekt weer terug te krijgen:

  Ga naar het configuratiescherm en klik op Gebruikersacounts. Kies dan voor De manier waarop gebruikers zich aan- en afmelden wijzigen. Zorg dat er in ieder geval een vinkje in het vakje staat bij Het welkomstvenster gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.