Vraag & Antwoord

OS Windows

XP Prof. vraagjes

Anoniem
None
13 antwoorden
 • hallo,

  ik heb net xp geinstalleerd alleen stuit op wat problemen. Ik heb van 98se geupgrade naar XP Prof.

  1. Hoe stel ik in, dat mijn std. Program Files op d: staat (kon ik in 98se instellen in register)
  2. Hoe zet ik mn harddiskes om naar NFTS, en maak dan mn c:\ schijf groter, awnt ik krijg alsmaar fout melding dat C:\ te weinig ruimte heeft.
  3. Hoe delete ik die std. images viewer van Windows XP, zodat ik geen verspeelde schijfruimte heb wanneer ik ACDsee er weer op zet..

  bvd,
  Wally
 • 1) Hier

  2)Gebruik Partition Magic (8.0)

  3)Je kan een andere standaard viewer/edittor selecteren, door in je verkennner op Extra->Mapopties->Bestandstypen te klikken, daar het gewenste type selecteren en op Bewerken/Wijzigen klikken (oid.)
  De imagesviewer van windows is nog geen 3mb, dus beetje onzinnig om die weg te doen.
 • [quote:2f4f7325bc="wally"]hallo,

  ik heb net xp geinstalleerd alleen stuit op wat problemen. Ik heb van 98se geupgrade naar XP Prof.

  1. Hoe stel ik in, dat mijn std. Program Files op d: staat (kon ik in 98se instellen in register)
  [b:2f4f7325bc]2. Hoe zet ik mn harddiskes om naar NFTS, en maak dan mn c:\ schijf groter, awnt ik krijg alsmaar fout melding dat C:\ te weinig ruimte heeft.[/b:2f4f7325bc]
  3. Hoe delete ik die std. images viewer van Windows XP, zodat ik geen verspeelde schijfruimte heb wanneer ik ACDsee er weer op zet..

  bvd,
  Wally[/quote:2f4f7325bc]Vol is vol. Andere hd is enige oplossing
 • [quote:3c8fe0904e="Johnny321"]Vol is vol. Andere hd is enige oplossing[/quote:3c8fe0904e]Of een extra hd :roll: . Tenzij hij/zij nog een partitie heeft, waar wel ruimte beschikbaar is…
 • ik kan misschien voor dat hardeschijf probleem partition magic 8.0 van een vriend lenen, maar ik had gehoord dat bij iemand door dat programma z'n pc was gecrached.. is het nog steeds veel kans op dat probleem?
  En nu heb ik ook map met mp3, hoe krijg ik het voor elkaar dat ik het op datum ('gewijzigd') sorteer zodat mn nieuwsten boven aan staan? Ik krijg nu allen een lijstje met o.a.: Naam; Punten; Typen; Artiest; Titel en Album; enz. enz
  En ik krijg het dus ook niet voor elkaar om mn foto's met ACDsee te bekijken want ik heb bij mapopties wel alles bij ACDsee staan maar hij blijft maar in dat ding van Windows openen.. help me !!
 • [quote:e8cc948faf="wally"]
  Ik kan misschien voor dat hardeschijf probleem partition magic 8.0 van een vriend lenen, maar ik had gehoord dat bij iemand door dat programma z'n pc was gecrached.. is er nog steeds veel kans op dat probleem?
  [/quote:e8cc948faf]
  Die kans blijft er altijd… Is niet zo heel groot, maar ik zou wel eerst backuppen !
  [quote:e8cc948faf="wally"]
  En nu heb ik ook map met mp3, hoe krijg ik het voor elkaar dat ik het op datum ('gewijzigd') sorteer zodat mn nieuwsten boven aan staan? Ik krijg nu allen een lijstje met o.a.: Naam; Punten; Typen; Artiest; Titel en Album; enz.
  [/quote:e8cc948faf]
  Rechtse klik op die map->Eigenschappen->Aanpassen-> Documenten(voor alle bestandstypen)->[ok]
  [quote:e8cc948faf="wally"]
  En ik krijg het dus ook niet voor elkaar om mn foto's met ACDsee te bekijken want ik heb bij mapopties wel alles bij ACDsee staan maar hij blijft maar in dat ding van Windows openen..
  [/quote:e8cc948faf]
  Welke typen heb je aan ACDsee gekoppeld dan ?

  (Windows opent oa .jpg .jpeg .gif .png etcetera)
 • In ACDsee kun je instellen welke extensies bij ACDsee moete hore. Ju kunt ook op het bestand klikken met de rechtermuisknop en dan Openen Met doen.
  van FAT naar NTFS kan ook in windows! Ik weet niet 123 meer hoe, maar in iedergeval in een DOS prompt. Er kan dataverlies optrede bij converteren…
 • en dat dataverlies wil zeggen dat ik bestanden kwijt raak?
 • [quote:9d5e12e70f="wally"]en dat dataverlies wil zeggen dat ik bestanden kwijt raak?[/quote:9d5e12e70f]Ja. Ik zei net ook al, gewoon van alles wat je niet wil verliesen een backupje maken. ( die dan dus NIET op die partitie zetten he :wink: )
 • aan acdsee zo'n beetje alle mogelijke bestandstypen van afbeeldingen.. dus ook png jpeg en gif
 • hoe groot is ong. de kans dat het met Partition Magic mis gaat en wanneer is die kans het grootst (dwz. bij welke hardware treedt het vaakst een error op?)
 • Heeft weinig met hardware te maken. Eerder met fouten op de harde schijf waarmee PM niet goed overweg kan. De beste manier is om partities vooraf op fouten te controleren en te defragmenteren. En zorg dat de opdrachten niet ingewikkeld zijn, ik heb wel eens van iemand gehoord dat hij zo'n 40 commando's in de rij had staan. En dat is natuurlijk vragen om problemen. Beter om vooraf exact te weten wat je wilt, zodat je het in 1 of 2 acties kunt laten uitvoeren. En je kunt ook gewoon: actie uitvoeren, herstarten, volgende aktie enz.
  Een echt duidelijk antwoord bestaat volgens mij echter niet, want dat zou betekenen dat je vooraf zou kunnen bepalen wanneer het waarschijnlijk fout zal gaan. Gewoon een backup maken (in elk geval van belangrijke data) en zo goed mogelijk voorbereiden.
 • 3:

  Verkenner heeft de mogelijkheid om image bestanden zoals GIF en JPEG in het klein weer te geven, in z.g. thumbnails. Dit werkt ook met filmpjes zoals, AVI en MPEG waarvan het eerste frame als thumbnail wordt getoond. Op zich een handige functie maar Verkenner wordt er niet echt sneller van. Als je het niet gebruikt kan je het net zo makkelijk uit schakelen. Moeilijk? Welnee, het is zo gebeurt.
  - Ga naar het Startmenu en kies "Uitvoeren"
  - type daar voor het uitschakelen van thumbnails voor images: [b:ba01c05f22]regsvr32 /u shimgvw.dll[/b:ba01c05f22] en klik op OK
  - type daar voor het uitschakelen van thumbnails voor filmpjes: [b:ba01c05f22]regsvr32 /u shmedia.dll[/b:ba01c05f22] en klik op OK
  Het werkt direct zoals je zult merken. Je bent overigens ook de Voorbeeldweergave kwijt, wat normaal de standaard actie was bij een dubbelklik (in de meeste gevallen tenminste).
  Als het je achteraf niet bevalt, kan je ook weer terugzetten. Gebruik hiervoor [b:ba01c05f22]regsvr32 shmedia.dll[/b:ba01c05f22] en [b:ba01c05f22]regsvr32 shimgvw.dll[/b:ba01c05f22]. Dus zonder de /u.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord