Vraag & Antwoord

OS Windows

outlook 2000 en window XP

Anoniem
Leo S
7 antwoorden
 • Weet er iemand op welke locatie mijn mails worden opgeslagen op de harde schijf. Ik heb windows XP opnieuw geinstalleerd alsook outlook 2000 op een nieuwe schijf. De oude schijf heb ik ook nog en ik zou de oude mail bestanden naar de nieuwe schijf willen kopieren. Ik kan van de oude schijf niet meer opstarten. Wie weet raad??????
 • Je moet zoeken op .pst bestanden.
 • Eigenschappen van persoonlijke mappen opvragen. Daar naar geavanceerd gaan. Onder pad staat exact waar het pst bestand staat.
 • Om je vraag te beantwoorden..

  Zoek ook eens op .DBX bestanden op je oude schijf, deze bestanden stellen de mappen voor die je normaal in je outlook2000 ziet. In deze mappen zelf staan dan weer je mails.
  Levert misschien meer op dan zoeken naar pst bestanden?

  [size=18:1617efc06d][b:1617efc06d]———-[/b:1617efc06d][/size:1617efc06d]

  Om de map te veranderen waar je mails worden opgeslagen..

  ga in outlook express naar [b:1617efc06d]extra –> opties –> onderhoud –> archiefmap[/b:1617efc06d]

  hier zie je waar je mails worden opgeslagen

 • [quote:56ee62402b="chieldeno"]Om je vraag te beantwoorden..

  Zoek ook eens op .DBX bestanden op je oude schijf, deze bestanden stellen de mappen voor die je normaal in je outlook2000 ziet. In deze mappen zelf staan dan weer je mails.
  Levert misschien meer op dan zoeken naar pst bestanden?

  [/quote:56ee62402b]Ik heb nog nooit een Outlook installatie gezien die gebruik maakt van DBX files (Outlook Express wel). Maar dat kan aan mij liggen.

  Zoals eerder gezegd, zoek op PST-files. Deze bevatten pratisch alle informatie zoals de emails, contact personen, afspraken etc. Als je je systeem gebruikt met offline folders (bv laptop verbonden met exchange server) moet je zoeken op OST-files ipv PST files.
  Als je een persoonlijk adresboek hebt, ook even zoeken naar PAB-files. En regels staan in een file met de extensie RWZ.
 • [quote:e4d1aaa8c6="Bubbles2"]Weet er iemand op welke locatie mijn mails worden opgeslagen op de harde schijf. [/quote:e4d1aaa8c6] Voor welke Windows versie? VOor Win9x staat het ergens in de map "Windows\Local Settings\Application Data\ …".
  Voor WinXP (en 2000) staat het ergens in de map "Documents and Settings\Gebruikersnaam\Local Settings\Application Data\ …".
  De .pst bestanden zijn in principe zo te kopiëren. De account informatie gaat op een wat andere manier. Als die niet vooraf is opgeslagen dan zie ik geen oplossing om de oude schijf niet meer gebruikt kan worden.
 • excuus voor mijn post, had niet in de gaten dat het om outlook ging, ik dacht outlook express… :oops:

  Bubbles2 negeer mijn post maar, lijkt me het verstandigst…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.