Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

paar kleine vragen

pcguy
7 antwoorden
 • 1. hoe kan ik msn messenger verwijderen zonder dat ik msn 6.1 beschadig hiermee, hij start ze namelijk beiden op bij opstarten van windows en ik gebruik alleen 6.1.

  2. ik heb een heel irritante taakbalk bij internet explorer die ik niet wegkrijg, ik heb ad-aware al geprobeerd maar die vind hem niet…
  als ik rechtsklik voor het weghalen van die balk staat er dat ie "thunkrefford" heet…
 • voor het verwijderen van Win messenger bestaat er een progje, kan je het wel doormailen, het is wel enkel de Messenger van Windows die verwijdert wordt!!
  elie
 • Windows messenger verwijderen:


  Blijkbaar wil Microsoft haar klanten verhinderen applicaties als Windows Messenger van het systeem halen. Het chat-programmaatje is standaard geïnstalleerd onder XP en duikt voortdurend op in de Windows-taakbalk. In het configuratie-scherm Software is het echter niet terug te vinden, zodat u het daar niet kunt verwijderen.

  Manier1
  Gelukkig kunt u korte metten maken met Messenger door het SYSOC.INF-bestand in de C:\WINDOWS\INF-map te bewerken. U opent dit bestand met Notepad, en vindt vervolgens onder de 'heading' [Components] een heleboel parameters voor diverse Windows-applets. Sommige ervan bevatten het woord "hide". Die programma's, waaronder Windows Messenger (msmsgs), Terminal Server, Pinball en andere, staan op elk XP-systeem, maar zijn zoals gezegd niet te vinden in het Software-configuratiescherm.

  Om Windows Messenger te verwijderen, schrapt u eenvoudigweg het woord hide uit de regel msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7 zodat deze wordt: msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,7 U bewaart nu het bestand, sluit het en opent daarna het Software-configuratiescherm. Klik op Windows-onderdelen toevoegen of verwijderen, en zoek Windows Messenger. Verwijder het vinkje naast Windows Messenger en klik op Volgende om dat programma uit uw systeem te halen. Door 'hide' ook op andere plaatsen in het SYSOC.INF-bestand te verwijderen tovert u alle verborgen onderdelen van Windows XP te voorschijn.

  Manier 2: (alleen bij xp pro)
  Click Start , click Run , type gpedit.msc , and then press ENTER.
  Double-click the following items to expand them:
  Local Computer Policy
  Computer Configuration
  Administrative Templates
  Windows Components
  Windows Messenger

  Double-click Do not allow Windows Messenger to run , and then click Enabled . Click OK , and then quit the Group Policy snap-in.

  Manier 3: (opstart ervan verwijderen):
  Als je die stomme MSN wilt verwijderen: Start –> run en je typt het volgende regeltje:
  code: RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove
  en je drukt op OK.

  Manier 4: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=112068

  Manier 5: http://www.grc.com/stm/shootthemessenger.htm

 • die win messenger staat wel bij software! staat bij windows onderdelen, als je hem daar verwijdert heb je er geen last van
 • Maar over die werkbalk in IE: het is waarschijnlij spyware, als je ff zoekt hier vind je genoeg progjes die het kunnen verwijderen.
 • Vraag 2: is spyware.
  Download HijackThis.
  Unzip en run het programma. Klik op scan, save log en sla het log op als een .txt bestand.
  Kopieer en plak de inhoud in je volgende bericht.
 • maar verwijder ik hiermee niet ook msn 6.1 ?
  want dat is natuurlijk niet de bedoeling…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.