Vraag & Antwoord

OS Windows

d: wordt e:

Anoniem
Hubaki
11 antwoorden
 • Omdat ik XP dual boot wou installeren heb ik mijn c: partitie (met daarop Win98SE) in twee delen gesplitst m..b.v. Partition Magic.

  Het gevolg daarvan was dat er zich een nieuwe d: partitie installeerde en alle drives een letter opschoven. Mijn oude d: partitie, met daarin de map d:/programs (waarin ik alle prgramma's installeer), was dus e: resp. e:/programs geworden.

  Niets aan de hand dacht ik nog, ik wijzig in alle snelkoppelingen de verwijzing van d:/ naar e:/ Dit had weliswaar de nodige voeten in de aarde maar nu werkt alles weer en de d:/ partitie is verder leeg en klaar om er eventueel XP in te installeren.

  Mar als ik nu in het register zoek met de string "d:/programs" (mijn 'oude' progamma-map) dan vind ik nog heel veel hits. Nu vraag ik mij af of ik die zomaar en ongestraft uit het register kan verwijderen?

  Weet iemand dat?
 • nee dat weet ik niet, maar ik weet wel dat je met pm 8.0 je letters kan veranderen dus ik zou de d en de e omwisselen (de letters dan) en dan snelkoppelingen weer goed zetten
 • Inderdaad, bij PartitionMagic vindt je DriveMapper. Hiervan kun je de 'Typical operation' gebruiken. DriveMapper zoekt dan het hele register voor je af op zoek naar verwijzingen naar de oude driveletters en vervangt deze voor de niewe.
  Ik heb trouwens ook ooit Windows XP willen installeren naast 98SE met behulp van PM 8.0 Ik dacht dat dat wel veilig zou zijn maar vervolgens startte geen van beiden besturingssystemen meer op……………….of ik moest iets fout gedaan hebben…………….
 • Ik ga de letters nou niet meer verwisselen, juist nu alles weer werkt.

  Ik had de dual boot eerst uitgeprobeerd op een andere harde schijf. XP werd toen geinstalleerd op de d:/ partitie dus naast mijn d:/programs map. Alles functioneerde goed, maar ik was niet tevreden dat XP en mijn programma-bestanden in 1 partitie terecht kwamen.
 • Ok, als alles werkt, mooi toch? Maar dan weet je, mocht je nog problemen krijgen, dat je Drivemapper kan gebruiken.
 • Dat is prima, bedankt. Maar ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag of die sleutels in het register, waar "d:/programs" in voorkomt, straffeloos verwijderd kunnen worden.
 • Als alle programma's werken zoals ze het behoren, kan het.
  Maar ik zou voor dez ekerheid deze paden nog wel veranderen. (D: -> E:)
 • Start->Programs->Administrative Tools->Computer Management->Disk Management

  Daar kan je ook heel simpel je drives veranderen…
 • verwijdert, had niet goed gelezen :o
 • Hallo turbo-pascal, dat geldt waarschijnlijk voor XP. Ik heb vooralsnog alleen Win98SE op mijn systeem en dat is nog NL ook.
 • back up die sleutels ma en verwijder ze dan, als het dan niej meer werkt zet je ze terug

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.