Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP en meerdere beeldschermen

Anoniem
bbx
5 antwoorden
 • Onder Windows 98SE gebruik ik momenteel drie beeldschermen op één systeem, één op de AGP kaart, de andere twee op even zoveel PCI kaarten. (Het bureaublad is dus verdeeld over drie schermen.)

  Vraagje:
  Kan Windows XP Home op dezelfde manier met drie beeldschermen overweg of is het noodzakelijk daarvoor XP Professional te nemen?
  Ik had al de Home versie gekocht, maar las gisteren dat alleen de Professional versie meerdere schermen kan ondersteunen. Gelukkig is de CD nog niet uitgepakt, dus hopelijk kan ik het pakket zonodig nog ruilen.

  Alvast bedankt,
  Kees
 • ik heb deze website gevonden over windows XP en de ondersteuning voor meerdere monitoren:

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;307873&Product=winxpINT

  Er wordt alleen geen onderscheidt gemaakt tussen Windows Xp Home en Pro. Ik weet niet of deze conclusie correct is, maar misschien is het ook niet nodig om hier onderscheidt in aan te brengen omdat het in beide gevallen mogelijk is.
 • bbx, bedankt,

  Ik heb even op de door jou genoemde website gekeken, maar daar staat onderaan in de beruchte kleine lettertjes:
  "De informatie in dit artikel is van toepassing op: Microsoft Windows XP Professional."

  Intussen ben ik zelf ook nog even verder aan het spitten geweest en er lijkt onderscheid te zijn tussen "meerdere monitoren" en "dual view". Het eerste is wat ìk nodig heb (het bureaublad verdelen over 2 of 3 beeldschermen), met dual view kun je, bijv. op een laptop, op één adapter twee beeldschermen aansluiten die dan hetzelfde beeld weergeven.
  Het lijkt erop dat "meerdere monitoren" door zowel Home als Professional wordt ondersteund en "dual view" alleen door professional.

  De tabel op pag. 33 van C!T juli/aug. 2001 geeft aan dat "meerdere beeldschermen" alleen door Professional wordt ondersteund, maar dit zou een fout kunnen zijn. Op internet heb ik inmiddels ook een tabel gezien waarin dit ook door Home ondersteunt zou worden.
 • wat voor prijsverschil zou er bij zitten tussen Home en Pro? Anders kun je voor de zekerheid toch maar voor de pro gaan en de nog niet uitgepakte Home inruilen.

  Dan weet je zeker dat je krijgt wat je graag wilt!
 • Dat prijsverschil?
  Peuleschilletje:
  Home voor ca. € 130,- (upgrade), Professional voor ca. € 260,- (eveneens upgrade)….
  Beide geschikt voor één (1) compleet systeem (dus incl. moederbord, geheugen, voeding en zelfs harde schijven en een brander!) Te Geef!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.