Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

ADSL over Wireless LAN

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik ben bezig draadloos internet aan te leggen. Ik heb inmiddels goed contact met een SMC Wireless PCI card naar de SMC Wireless router. Maar nu lukt de laatste en belangrijkste stap niet, het verbinden met het internet via het wireless netwerk.
  Wij hebben ADSL van Planet (KPN), ik heb het modem aangesloten zoals het hoort en daar weer de Router op aangesloten. Ik heb een cd-rom van KPN waarmee je de verbinding kunt activeren, maar de pc kan daar geen ethernet adsl modem vinden omdat er nog een wireless verbinding tussen zit.
  Bovendien als ik via de SMC-router de internet verbinding wil configureren, krijg ik de volgende keuzes:

  Dynamic IP adress
  PPPoE
  PPTP
  Static IP adress
  Bigpond

  Ik heb geen idee welk soort verbinding ik moet kiezen!? Bovendien moet ik voor elk van deze keuzes naam en wachtwoord opgeven voor de ADSL account (kopt dit?).

  Heeft iemand ervaring met ADSL internet via een Wireless LAN? Kan iemand helpen?
  Alvast bedankt,
  gr.
 • Ik denk dat je Dynamic IP Adress moet hebben. Kies die, en voer de door je ISP (internet provider, in jouw geval KPN) gegeven data in.

  Dat van dat wachtwoord e.d. kan wel kloppen, dit moet je volgens mij eenmalig invoeren (weet dit niet zeker)…

  Probeer al die opties gewoon ! ( wat kan er nou gebeuren :roll: )
 • ADSL is toch niet dynamic IP? Is dat niet bij kabel?
 • Zal eerder PPPoE zijn, als het een modem met ethernetaansluiting betreft natuurlijk…
 • Het gaat idd om een ethernet modem. Als ik het modem wil gaan installeren met de KPN cd lukt dit niet omdat de modem niet wordt gevonden. Dan staat er in de instructies dat de router ertussenuit moet. Maar die heb ik juist nodig voor het draadloze internet!
 • Je moet eerst zonder router ertussen je modem configureren. Het beste is denk ik dat je deze dan configureert met bridged ethernet (PPPoA). Dan wordt je modem namelijk zodanig ingesteld dat er op een PC of router die achter je modem hangt een pptp verbinding gemaakt moet worden. Hang nu je router ertussen en stel een pptp verbinding in.

  Een andere mogelijkheid is dat je je modem configureert als NAT-router. Dan moet je op je router voor dynamic IP kiezen. Je externe interface van je router krijgt dan de IP-configuratie vanuit je modem. Nadeel hieraan is echter dat je twee keer achter elkaar aan NAT doet. In sommige gevallen kan dit problemen opleveren. Terwijl bij bridged ethernet je modem de IP-configuratie van je provider doorgeeft aan je router.
 • Nu pppt en niet PPPoE?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.