Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe in godsnaam nu Millennium installeren... zucht*

Binary
30 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een oud pc'tje gekocht voor mijn oom die kennis wilt maken met internet etc
  Deze was voorzien van Win 98 maar door fanatiek gebruik van de vorige eigenaar was deze zeker niet meer in goede staat.
  Ik zelf heb Win Millennium, Win 2000 Pro, Win XP Home en Win XP Pro op cd staan en heb geen Win 98 sec. ed.
  Dus mijn gedachte was in eerste instantie… ik installeer voor mijn oom gelijk XP Pro. Maar door de 32 mb geheugen was ik dus niet in staat om de computer te voorzien van deze OS.
  Dan maar Win 2000 dacht ik. Dit verliep ook totaal onverwachts negatief met als resultaat dat ik Win 2000 ook niet hierop kreeg. Dan maar Windows Millennium. Alleen heb ik een Bootdisk nodig waarmee ik de schijf netjes een fdisk kan geven en een format met cd ondersteuning.
  Alleen omdat ik zelf al vanaf het begin met XP Pro werk ben ik mijn disket(tes) met de format opties kwijt geraakt. Niemand in mijn omgeving kan mij hier ook aan helpen. Zijn er hier misschien mensen die mij aan een diskette kunnen helpen waarmee ik mijn kleine pc'tje ff kan formatten en Windows Millennium kan installeren?
  Of zijn er mensen die me nog raad kunnen geven m.b.t. om alsnog Windows 2000 of Windows XP kan installeren of hoe ik op een andere manier mijn schijf kan formatten en een OS kan installeren?

  Alvast bedankt,

  Dave.
 • voor winxp pro, prik er maar 256mb geheuge bij, win 2000 ook, en voor me kun je diskette downloaden op deze site (www.bootdisk.com)
 • www.bootdisk.com voor al uw bootdisks


  Peter
 • [quote:f578b72ab0="pcguy"]voor winxp pro, prik er maar 256mb geheuge bij, win 2000 ook, en voor me kun je diskette downloaden op deze site (www.bootdisk.com)[/quote:f578b72ab0]


  Dank je wel.
  Wordt dus ME…
  Heb nooit geweten dat er een site was met Bootdisks enzo.

  Bedankt jongens!
 • [quote:0d4b1f180c="D72"]Alleen omdat ik zelf al vanaf het begin met XP Pro werk ben ik mijn disket(tes) met de format opties kwijt geraakt. [/quote:0d4b1f180c]

  Opstartflop voor win98 e.d. kun je ook maken met XP zelf
 • Nee, dat kun je niet. Inderdaad kun je wel een hele kale DOS opstartdiskette maken, maar dat is [i:96998120b4]geen[/i:96998120b4] Win98 diskette. Daar staan immers een hele serie tools op die op de XP diskette ontbreken.
 • Als je de Win98SE bootdisk download, dan kun je in het opstartmenu kiezen voor opstarten met ondersteuning voor CDROM-speler.
 • Ja heb ik.
  En inderdaad, je komt in een 3 keuze menu, maar wanneer ik hier kies voor optie 1. met cd ondersteuning (overigens de enige optie met cd ondersteuning) geeft dos aan dat mijn cd-rom speler niet gereed is voor lezen etc Dus ik kan en kom niet verder. Dit is me nog nooit overkomen zeg. Zou me bijna een newbee voelen achter de pc…
  Heeft er niemand een andere mogelijkheid om Windows Millennium te installeren op een geformatteerde schijf op een pc met maar 32 mb?
  Begin een beetje geiriteert te raken van deze machine…
  pffff….._______nog ff geduld Dave, nog ff geduld……

  :cry:

  * De exacte melding wat ik te zien krijg is:
 • Misschien om te proberen: download een windows ME bootdisk. Bij mij werken deze altijd perfect
 • kun je niet vanaf de cd booten???

  eerst partitities enzo maken zoals je wilt, dan opnieuw opstarten vanaf me cd
 • - De ME bootdisks heb ik nu allemaal gehad, zowel van '98 en Me.
  En ik kom met geen enkele bootdisks verder.
  Het feit dat ik de melding krijg dat DOS niet van de cd kan lezen blijft.
  Tja.. op die manier kan ik het blijven proberen maar de cd heb je gewoon echt nodig.
  Ik hoop nog steeds dat er mensen zijn die me kunnen helpen…
  In ieder geval iedereen tot nu toe erg bedankt!

  Please i'm getting desperate
 • Het lijkt me dat de driver wel goed wordt geladen, maar dat je vervolgens de CDROM niet kunt lezen. Betekent dus dat [i:7879bc3ea2]of[/i:7879bc3ea2] de CDROM [i:7879bc3ea2]of[/i:7879bc3ea2] de CDROM-speler defect zou kunnen zijn. Het simpelste lijkt me om even een andere CDROM te proberen (maakt niet uit welke) om te kijken of je die kunt lezen. Aan de hand daarvan kunt je bepalen waar het probleem zit.
 • Ja dacht ik ook al aan maar stelde het nog ff uit omdat ik "geen zin" had om de mijne "uit elkaar" te halen.
  Maar zal het inderdaad nu toch moeten doen.
  Jullie horen nog van me wat de resultaten dan zal zijn… en of ik jullie hulp nog verder nodig heb.

  :-?
 • Een heel enkele keer komt het nog wel eens voor, dat de CDROM niet herkend wordt door de algemene driver op de bootdisk (oakcdrom.sys). Je zou dus nog eens kunnen zoeken naar een specifieke driver.
 • [quote:c3c57ecc0b="gerben"]Een heel enkele keer komt het nog wel eens voor, dat de CDROM niet herkend wordt door de algemene driver op de bootdisk (oakcdrom.sys). Je zou dus nog eens kunnen zoeken naar een specifieke driver.[/quote:c3c57ecc0b]Kan heel goed kloppen. Daarnaast het volgende:
  Onze oude Windows95 PC heeft daarvoor tevens nodig het bestand mscdex.exe. Dit moet op de diskette of op de harde schijf staan. In autoexec.bat op de opstartdiskette moet dan de regel worden toegevoegd: c:\mscdex.exe /d:mscd001 /v. Misschien heb je hier iets aan.

  Jan de Boer
 • [quote:6b2a8317e8="D72"]Driver E: = Driver MSCD001 Unit 0

  CDR101: Not ready reading drive E:
  Abort, Retry, Fail?[/quote:6b2a8317e8]Als dit onder elkaar staat (met een weggelaten opdracht vermoed ik …), dan lijkt de speler gewoon te worden herkend. De 1 na laatste regel is een resultaat van MSCDEX dacht ik zo. De speler zou defect kunnen zijn. Is het een originele CD of een zelf gebrande? Die laatste zijn wat kritischer wat betreft de gebruikte CD-Rom speler. Wat voor merk/type speler betreft het?
 • je moet wel de boot volgorde veranderen van C naar A dan cdrom
  dan pas de hdisk
 • me kun je gewoon van de cdrom booten hoor, boot eens van cd doet hij dat?? partitities heb je al me fdisk dus da hoef nie meer! want nu moeilijk lopen doen met die flops (waar het mij ook nie mee is gelukt) of gewoon even vanaf de cd booten (geen problemen mee)
 • De Windows ME CD is niet bootable. Geen enkele WIndows 9x installatiecd is bootable, alleen de CD's van Windowzen uit de NT/200/XP serie, zijn dat. ALs het een recovery-CD betreft kan het wel zijn dat de CD bootable is, maar heb je een Microsoft CD van ME dan heb je de bootdiskettes nodig om die te kunnen installeren.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.