Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vastlopen tijdens opstart (Win98 SE)

None
7 antwoorden
 • Mijn computer met Windows 98 SE loopt tijdens het opstarten 8 van de 10 keer vast. Hij blijft dan haken op het scherm met het Windows logo. Resetten, opstarten in de veilige modus en dan herstarten is de enige optie die dan werkt.

  Heeft iemand misschien een tip voor mij?
 • Heb je pas een programma geinstalleerd waardoor het is gekomen, of is het langzaam gekomen?
  In het eerste geval zal je dat programma grondig moeten verwijderen. In het tweede geval is de oorzaak wat moeilijker vast te stellen.
  Heb je al gescand op virussen, en op spyware? Vaak zijn dat ook veroorzakers van allerlei ongemak.

  Succes.
 • [quote:d7104219c5="DigiLife"]Mijn computer met Windows 98 SE loopt tijdens het opstarten 8 van de 10 keer vast. Hij blijft dan haken op het scherm met het Windows logo. Resetten, opstarten in de veilige modus en dan herstarten is de enige optie die dan werkt.

  Heeft iemand misschien een tip voor mij?[/quote:d7104219c5]

  Ik weet het. Ik wilde ook Windows 98 SE op mijn computer zetten Maar een kennis zij dat die vaak moeilijk doet met opstart en afsluiten. Wil de computer bij jou soms ook niet afsluiten??
 • Het probleem doet zich al langere tijd voor. Kan niet achterhalen wat het is. Verder geen virussen of spyware. Het afsluiten gaat altijd wel goed.
 • Kijk eens wat er (wil) opstarten met msconfig of startupCPL, misschien is er een progje dat moeilijk doet of juist niet meer helemaal bestaat maar wel wil opstarten oid…
 • kijk eens in de root van de opstartschijf en zoek naar het bestand BOOTLOG.TXT. Hierin kun je zien welke bestanden geladen zijn en hopelijk het laatste bestand waar hij aan begonnen is.


  Peter
 • Stel win98 eens zo in, dat ie een opstartmenu laat zien (msconfig). Hierdoor ontstaat er enige vertraging bij het opstarten. Ik heb hier ook een lastige oude pc, die op die manier wel goed opstart. Het schijnt dat de overschakeling van real mode (dos) naar protected mode (windows) bij sommige configuraties problemen veroorzaakt.

  Een andere mogelijkheid is een netwerkkaart zonder netwerk. Dan start je computer wel op, maar kan er vertraging optreden van enkele minuten. Kaart verwijderen of uitschakelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.