Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Identiteit onder Windows niet aanpasbaar?

None
9 antwoorden
 • Vorig jaar kocht ik een Sony Vaio bij Office Centre, met Windows XP Pro. Het ging om een showroom-model. Bij de systeeminformatie zie ik dat de computer is geregistreerd onder de naam oc. Dezelfde oc kom ik ook tegen als hoofdfolder als ik naar My Documents ga. Het lukt mij niet deze naam te veranderen. Windows reageert dan namelijk met: dit een een systeemmap, u kunt deze niet aanpassen. Mijn vraag: ben ik gedwongen voortaan te accepteren dat de identiteit van deze computer oc is, of is er een handigheidje om afscheid te nemen van deze voor mij niet zo relevante oc?
  Cezanne
 • Start—Uitvoeren>regedit.exe
  Browse in het linkerpaneel naar sleutel
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion.
  In het rechterpaneel zie je de tekenwaardes RegisteredOwner en RegisteredOrganization. Door op een waarde te dubbelklikken kun je hem wijzigen.
 • Ga ik vanavond thuis zeker proberen!
  Bedankt voor de snelle reactie.
  Cezanne
 • Operatie half geslaagd…
  Na aanpassing zoals hierboven omschreven zie ik in de Systeeminformatie (configuratiescherm) dat oc heeft plaatsgemaakt voor mijn eigen naam bij Computer Registered To…
  Echter…. als ik met de Windows verkenner naar de bestandsstructuur kijk staat daar nog steeds vrolijk OC als eerste folder onder Documents and Settings en opnieuw weigert Windows handmatige aanpassing met de boodschap dat het hier om een systeemmap gaat.

  Ra ra is er nog een REGEDIT aanpassing mogelijk waarmee die foldernaam welk kunt wijzigen?
 • Ja, maar iets gecompliceerder…
  [1]
  Rechtsklik op Deze computer, kies Beheren, kies Lokale gebruikers en groepen, en vervolgens gebruikers. Maak een nieuwe gebruiker aan en maak hem daarna lid van de Administrators groep. Log een keer in als de nieuwe gebruiker. Je hebt nu, onder C:\Documents and Settings, de struktuur voor de nieuwe gebruiker gemaakt.
  [2]
  Rechtsklik op Deze computer, kies Eigenschappen, en tabblad Gebruikersprofielen. Kies gebruiker OC en klik op Kopiëren naar… Selekteer als doelmap de nieuwe gebruiker. Nu heeft de nieuwe gebruiker alle instellingen van de oude.
  [3]
  Log in als de nieuwe gebruiker, en kontroleer of alles klopt! Als dat het geval is kun je (via het pad in punt [1]) het gebruikersbeheer inklimmen en gebruiker OC verwijderen.
 • Oops! Dat heeft wel een hoog dos gehalte voor mij als eenvoudige apple gebruiker.
  Ga het vanavond niettemin proberen. Met opnieuw dank voor de reactie!
  Cezanne
 • Dacht het al: veel te moeilijk voor mij…
  Stap 1 geen probleem.
  Stap 2 mislukt: kopieren gebruikersprofiel lukt niet, vanuit oude OC al helemaal niet, vanuit nieuwe gebruiker Ceez krijg is allerlei ongure waarschuwingen, zoals Failed to set security on the destination profile, access denied. Terwijl zowel OC als Ceez administrator zijn.
  Na 2 uur tobben ga ik proberen te leven met OC… :cry:
 • Je kunt toch gewoon een nieuwe gebruiker aanmaken (met beheersrechten), daarna opnieuw opstarten en inloggen met nieuwe account, daarna oude account verwijderen. Windows vraagt of ook bijbehorende dokumenten weg kunnen (vooraf de zaak even leeghalen natuurlijk). Als je dat gedaan hebt is OC verdwenen. Het verschil is alleen dat je nu alle settings weer moet aanpassen zoals jij dat het liefst hebt, maar dat lijkt me nog wel te doen. Ook eventuele netwerkverbindingen zullen mogelijk niet meer goed werken, en moeten in dat geval opnieuw ingesteld worden. Verwijder dat oude account dan ook pas als je zeker weer dat alles werkt in het nieuwe account.
 • Eens. Maar ik hoopte nou juist te vermijden dat ik alle instellingen opnieuw moest doen, door gebruik te maken van het kopieren van het profiel.
  Je zult verbaasd staan als je ziet op hoeveel plaatsen dat profiel ingrijpt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.