Vraag & Antwoord

OS Windows

opstartproblemen met win xp

Anoniem
Ruud de Wit
9 antwoorden
 • Hoi,

  dit is m'n probleem: op m'n oude computer waar voorheen Win98 op stond, heb ik succesvol win xp geïnstalleerd.

  In het begin waren er wat problemen met beeldschermresolutie maar heb toen de juiste driver (Hercules Prophet 4500 TV-out) geïnstalleerd. Zonder die driver waren er ook wat problemen met het opstarten (foutmeldingen). Ik dacht dat met het installeren van die driver die problemen van de baan waren (dat was ook zo in het begin) maar deze morgen gaf ie opnieuw foutmelding (blauw scherm met veel tekst en als laatste lijn: Stop: 0x0000007E (0xc0000005, 0x805369A4, 0xFAFAB27C, 0xFAFAAF7C))
  De computer stelt ook voor om in m'n bios caching en shadowing uit te schakelen. Heb ik geprobeerd maar toen raakte hij niet meer in XP.
  Na de foutmelding en de reset-knop te hebben ingedrukt, voert hij een systeemcontrole uit en zegt nadien dat Win XP een ernstige fout gemaakt heeft.

  Enfin, weet niet goed wat ik moet beginnen om uit die miserie te raken…
 • ik vermoed dat je de XP bovenop je 98versie hebt geinstalleerd,
  installeer eens door in je BIOS de cdlezer als eerste boot te zetten en van daar te installeren alsook terwijl je bezig bent ineens formateren, zodoende start je met een schone lei, en zouden normaal gezien je probs moeten opgelost zijn
  veel succes
  elie
 • ik houd reïnstallatie en formatteren als allerlaatste uitweg, als er echt geen andere oplossing is… er staan nogal wat documenten e.d. op de harde schijf.

  Heb op internet gelezen dat er diverse zaken aan de basis van die foutmeldingen kunnen liggen: niet-compatibele drivers, zelfs een niet-compatibele bios. Stel dat dit laatste het geval is, betekent dit dat er gewoon geen xp op mijn computer gedraaid kan worden? of moet er iets aangepast worden?
 • al je belangrijke gegevens gewoon backuppen, veiligstellen hé, en dan herinstalleren, heb je ook eens gezien of je pc compatibel is voor XP?
  ik weet dat je dat ergens kan laten testen maar weet niet juist meer waar, zal er eens naar zoeken als ik het gevonden heb geef ik een seintje
  elie
 • Je kunt nog een bios update proberen, maar over het algemeen is een upgrade van 98 naar XP niet aan te raden.
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;330182&Product=winxp
 • als ik m'n bios wil updaten, moet ik er eentje kiezen uit een lijst: hoe kom ik te weten welk? waar zie ik om welk type het gaat?

  En hoe moet ik dan m'n bios updaten? driver installeren en de rest wijst zichzelf uit?
 • Als het goed is staat dat op het mobo.
  Meestal bestaat de bios update uit een progje dat een flop aanmaakt.
  Booten vanaf die flop…. bios updaten.
 • sorry hoor, maar begrijp niet wat je met mobo bedoelt…? :oops:
 • mmm, motherboard, ok, maar waar zie ik dat?
  ben geen specialist ter zake…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.