Vraag & Antwoord

OS Windows

diverse XP Home vraagjes

3 antwoorden
  • Ik heb een paar vraagjes over XP home : - Bij het installen van updates schijnt t dat er automatisch un-install gegevens aangemaakt worden. Kunnen deze, omwille van ruimte besparing op de C: partitie, zondermeer verwijderd worden? - Mn pc-tje is een Pentium 3 500Mhz met 128 MB geheugen. Nu wil ik een vaste, dus niet door XP bepaalde grootte. Hoe groot zou die pagefile dan minimaal of maximaal moeten zijn om XP toch goed te kunnen laten werken? - Hoe kan ik die pagefile dan wijzigen in een vaste? Wat is de precieze procedure hiervoor? - Als ik systeemherstel uitschakel zijn dan ook gelijk alle bestanden die systeemherstel nodig heeft ook gelijk verdwenen (ook weer om ruimte) Ik wacht op jullie professionele reacties :P
  • -Vaste pagefile : My computer/Properties/Advanced/Performance options. Daar kan je het 1 en ander instellen, normaal is de regel dat de vaste pagefile zo'n 2,5 keer je fysiek geheugen, maar voor XP maakt dat niet veel meer uit, het geheugenbeheer is zeer veel verbeterd tov Win98. Ik zou het zelfs op automatisch laten staan... -Systeemherstel kan je uitschakelen maar dat is niet aan te raden, je beter een paar keer de schijfopruiming laten draaien, als deze gedaan is naar het andere tabblad gaan en daar de optie "alle herstelpunten wissen behalve de laatste." Succes!
  • Uninstall gegevens kun je zonder meer verwijderen, echter is je uninstall informatie dan ook niet meer beschikbaar. Notitie voor de toekomst: Bij nieuwe updates deze informatie een tijdje laten staan totdat je weet dat de update geen negatieve invloed had op je pc. V.w.b. systeemherstel... Als je zelf goed voor je (dagelijkse) back-up zorgt of als je hier totaal geen waarde aan hecht dan kan het uit. Maar dan niet komen zeuren als je pc crasht en je geen herstel punt hebt en ook geen recente back-up :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.