Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

trage start na extra beveiliging

None
12 antwoorden
 • Omdat ik erg veel last had van spyware en er bovendien wat Trojans waren binnengeslopen heb ik mijn systeembeveiliging volledig geupdate en uitgebreid.
  Nu heb ik een schoon systeem, maar het opstarten van mijn PC duurt errrrrrrrrug lang.
  Wie heeft er tips om dit op te lossen?
 • Heb je ook meer gegevens? Welke OS? Welke spyware progjes heb je op de PC gezet? Welke programma’s starten op met de PC?

  Ciao
  Falco
 • Ook ik heb last van een zeeeeeeer trage start van Win XP. Zodra ik mij aangemeld heb duurt t wel 10 minuten voor ie echt opgestart is.
  Heb ad-aware 6.0 gedraaid en 12 items verwijderd, met NAV eens op virussen gescand maar nix gevonden. Is het misschien de laatste beveiligingsupdate van onze "vriend" Bill die de zaak vertraagd?
 • Heb windows XP Home, op een 2.4 pentium met 512 MB intern en 60 GB Harddisk.
  Wat mij opvalt is dat MSN messenger nauwelijks op gang komt en erg veel vertraging geeft.
  Na het opstarten 'draaien' er rond de 40 processen - joost mag weten waarvoor - Lijkt me erg veel.
  Beveiliging:
  Standaard Firewalls geactiveerd; ad-aware; MRU Blaster, Antivir XP en Spyware blaster.
 • Probeer eens in msconfig (start, uitvoeren, msconfig, opstarten) te kijken wat er allemaal staat.
  Het zijn vaak allemaal processen van programma's als winzip en winamp, die allebei standaard een pictogram naast de systeemklok plaatsen, die het systeem slomer maken, probeer zulk soort processen niet te laten opstarten.

  Kijk ook eens met een andere virusscanner (online virusscannner bijv) of er nog andere virussen zijn want heel vaak is het zo dat een virusscanner niet alles ontdekt.
 • Ik heb geen zicht op die processen, 't zijn er trouwens 50. Hoe kan ik je die laten zien?
  Heb net Housecall gedraaid. Die vond de trojan Esperor of zo in twee bestanden.
  Heb nu nog last van een continue aanval op mijn IE instelling voor de homepage (Google). Heb Spywareguard geinstalleerd en krijg nu elke 30 sec. een melding dat de instelling is gewijzigd in www.scheo.com.
  Enig idee wat ik hier aan kan doen?
 • Trage start is inmiddels sterk verminderd door firewalls van XP weer uit te schakelen en enkele processen niet te laten opstarten.
  Het veranderen van de startpagina in IE werd waarschijnlijk veroorzaakt door een binnengeslopen file: svchost.exe die netjes in de Windows map zat. Via HijackThis eerst gefixed, waarna er geen meldingen meer kwamen; toen verwijderd uit de map.
  Wat mij betreft is e.e.a. opgelost.
 • Nog even ter aanvulling: svchost.exe hoort wél in de sytem32 map, maar niet rechtstreeks in de Windowsmap. Als ie daar wel zit, zoals bij mij, dan is het vrijwel zeker de veroorzaker van startpaginawisselingen.
 • [quote:ac0a58c2b0="hans43"]Trage start is inmiddels sterk verminderd door firewalls van XP weer uit te schakelen en enkele processen niet te laten opstarten.
  [/quote:ac0a58c2b0]
  Je heb toch hopelijk wel een andere firewall draaien hé, anders zien M@rc en ik je binnenkort weer bij beveiliging, met een nieuw log.
  Kijk is naar Sygate of Zonealarm.
  En als je wil weten wat er in msconfig uit mag, kijk even op deze lijst:
  http://www.sysinfo.org/startuplist.php
 • Je komt elkaar tegen bij het Forum.
  Huismeester, ik heb ADSL (Zonnet). Ooit, met de installatie van het modem, is mij gezegd dat de standaard firewalls niet aan hoeven. Wist ik veel waarom. Nu wel: je systeem gaat supertraag van start. Het is weliswaar nog niet zoals het geweest is, maar dat komt (neem ik aan) doordat ik de laatste dagen de beveiliging heb opgevoerd, o.a. met Spyblaster en SpywareGuard. Voor zover ik weet zijn dat actieve processen die direct je systeem belasten en alles checken wat in de opstartfase (en daarna) in en uit gaat.
  Overigens werd de opstartfase ook nog iets bekort door MSN Messenger niet mee op te laten starten.
  En nu: Ach, een andere firewall proberen kan er ook nog wel bij.
  Wij horen nog van elkaar :wink:
 • http://www.schoonepc.nl/optim/bootvis.html kijk eens op deze site
  kan je zien wat je nog meer niet nodig heb aan opstartservices
 • Deze laatste tip is top.
  ZoneAlarm geïnstalleerd en dit doet wat het moet doen. Geen problemen de laatste 24 uur.
  Allen dank voor het meedenken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.