Vraag & Antwoord

OS Windows

Schijf is geformateerd, hij start op in ms-dos. Maar wat nu?

Anoniem
Keepitcold14
8 antwoorden
 • Ik heb vandaag mijn comp naar een computerzaak hier in de stad gebracht, ik heb hun mijn nieuwe Cpu Cooler erin laten zetten, en gevraagd of zij mijn schijf wouden formateren.

  Nu wil ik dus weer een schone instalatie doen van windows xp op mijn computer. Ik dacht dus dat als ik de computer zou starten met de windows xp cd erin genoeg zou zijn, en hij dan automatisch naar het setup menu zou gaan. Maar dit was dus niet zo.

  Nu heb ik dus gelezen dat als je je schijf helemaal formateerd,
  je cd/dvd-rom niet helemaal goed meer communiceerd met de computer doordat hij geen drivers heeft of zoiets. En je dus gebruik moet maken van een [b:28d75f9454]bootdisc[/b:28d75f9454].

  Nu heb ik dus een probleem, deze moet je dus maken via je eige computer, voordat je dus je schijf gaat formateren.

  Ik heb gezocht in de computerdoos van mijn ouders en die van mij.
  Er lag dus een floppy met daarop [b:28d75f9454]bootdisc[/b:28d75f9454] in de computerdoos van mij ouders. Marja dit lukte dus niet want als ik dus de computer opstart en hij 3 dingen vraagt namlijk

  1:Windows 98 setup starten van cd-rom
  2:Computer opstarten met ondersteuning voor cd-rom
  3:Computer opstarten zonder ondersteuning voor cd-rom

  Als ik dus nummer 1 of 2 kies, en ik dus in een soort promt kom ofzo.
  dan krijg ik [b:28d75f9454]A:\[/b:28d75f9454] te zien, en typ ik hier [b:28d75f9454]E:[/b:28d75f9454] in (hier zit namelijk mijn xp disc). Daarna typ ik [b:28d75f9454]setup.exe [/b:28d75f9454]in, en krijg ik dit: [b:28d75f9454]This Program cannot be run in DOS mode.[/b:28d75f9454]

  Ik denk dus dat ik de verkeerde Bootdisc heb. Ik heb in zo'n boekje gelezen dat je deze bootdisc's kan halen van deze website http://support.buympc.com/downloads/boot.html

  Kunnen jullie mij Astublieft helpen, ik baal hier erg van, en wil snel weer gebruik maken van mijn comp.
 • Windows XP kan vanaf de CD starten maar datn moet wel in de BIOS zijn ingesteld dat er als eerste van de CD-rom gestart moet worden. Kijk dus even hoe je in je BIOS komt. Als je je PC aanzet dan staat er wel hoe je erin komt. Meestal is dit door op Delete te drukken maar het kan net zo goed F2 of F10 zijn. Dan moet je daar zoeken naar de bootvolgorde en zo aanpassen dat de CD-rom drive als eerste komt. Dan wijzigingen opslaan. Nu moet je PC gewoon vanaf de XP CD-rom kunnen opstarten.

  Suc6
 • Anders even een bootdisk downloaden

  Succes.
 • Het lijkt me misschien een beetje te logisch, maar die bootdisk die je nu hebt, is die niet van een windows 98?
 • Je moet ook geen SETUP draaien, maar WINNT die in de I386 folder van de XP CD staat.
 • Als je schijf echt leeg is, kun je dat via de eerder aangegeven manier vanaf de cd doen. Denk er wel aan dat je tijdens de installatie, de juiste partitie gegevens opgeeft. Dat je cd-rom niet werkt zonder OS is kul. Maak hem first boot device, en na install bij de herstart weer even terug zetten naar je HD.
 • [quote:d5bfab6b29="Rick Gimpel"] Maak hem first boot device, en na install bij de herstart weer even terug zetten naar je HD.[/quote:d5bfab6b29] Dat terug zetten hoeft niet persé. Best wel vermoeiend als ik zo nu en dan even Knoppix wil uitproberen of iets anders dat bootable is.
 • Ik bedoelde met terug zetten de eventuele bestanden zoals word docs etc. Als alles weer schoon is kun je alleen de programmas maar opnieuw installeren, want je register is dan helemaal schoon. Door een trojan was van de week de boel hier ook verziekt, terwijl ik uiterst voorzichtig ben. Ik heb de hele boel kunnen repareren en data kunnen redden. En inderdaad het is een heidens werk. Maar de balangrijkste programmas staan op een aparte partitie, dus die waren snel weer terug te halen. Voor mijn accounts heb ik een texst file gemaakt, zodat dit ook geen probleem was.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.