Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

stationsletter windowspartitie wijzigen?

Kees Schelling
8 antwoorden
 • ha allemaal,

  ik zou graag mijn stationsletter van mijn windowspartitie wijzigen. nu is dit H, maar ik kom in de problemen met installatie van software welke ik alleen op C kan zetten, en dus niet op een andere partitie.
  in windows xp kan dit volgens mij niet, iemand suggesties?
 • Partition Magic
 • Staat er bij jou op H je windows? Zo ja, dan zou ik zowiezo de drive letter niet veranderen. Als het partitie is waar andere zooi opstaat, kun je die gerust onder windows zelf wijzigen. Probeer t eens met disk manager, dus start uivoeren en tik in diskmgmt.msc. Je kun dan de de driver letter wijzigen.
 • Deze computer Rechtsklikken > beheren > Actie > Alle taken > Stationsletter en alle paden, wijzigen.
  Dit in het NL, de EN versie zal wel net zo iets zijn

  Succes.
 • Het kan inderdaad wel, maar is nog helemaal niet zo simpel:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q223188

  Je kunt wel simpel driveletters wijzigen, maar NIET van de [b:c8208bcb1d]bootpartitie[/b:c8208bcb1d] of van de [b:c8208bcb1d]systeempartitie[/b:c8208bcb1d]. Deze worden namelijk door Windows beschermd omdat het systeem daarvan op moet kunnen starten. Veranderingen zouden dan desastreus kunnen zijn.
 • zo te zien is het mij te link, ik heb na al mijn problemen die op het forum aan bod gekomen zijn even geen zin in experimenten en wil even genieten van een goed draaiend systeem. ik heb het met Acronis partitionexpert geprobeerd, en dat werkte (zo leek het) wel, maar na de reboot bleek het nog staads H te zijn.
  Ik probeer mijn palmdesktop 3.1 te upgraden naar 4.1, maar als ik de installer in gang zet dan begint hij met het copyen van files, om er na de vertoning van errormessage 1327: invalid drive: C:\ te stoppen. iemand een oplossing? ik heb het ook al geprobeerd terwijl er nog geen palmdesktopsoftware geinstalleerd was. de map waarin het programma ''uitpakt'' staat ook op de H: schijf, de zelfde dus als waarook de palmsoftware en mijn documenten (waar het nieuwe programma op gesaved is) op staan.

  wie weet raad?
 • Ik zeg altijd maar, no pain no gain. Dus lekker schoon beginnen. Nu heb je het ineens over een palm. Was dit je bigin vraag, of komt die erbij. Het verhaal word zo wel erg onduidelijk.
 • [quote:35b55ce3e5="Rick Gimpel"]Nu heb je het ineens over een palm. Was dit je bigin vraag, of komt die erbij. Het verhaal word zo wel erg onduidelijk.[/quote:35b55ce3e5]
  Lijkt mij anders wel geheel duidelijk. Hij gaf al aan dat Windows op H: lastig is bij software welke zich alleen maar op C: laat installeren. Hij geeft met de Palm desktop software daar alleen maar een extra voorbeeld van ter verduidelijking.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.