Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win xp formatteren

Kodro
6 antwoorden
 • Hoi,

  ik heb gisteren geprobeerd een 'clean installation' van win xp op m'n oude pc uit te voeren maar dat is niet volledig gelukt. Had graag harde schijf volledig geformatteerd maar dat lukt me niet (win xp stond er al op, maar loopt bij opstarten telkens vast (blauw scherm met uitgebreide foutmelding)) De foutmelding betreft wellicht niet compatibele hard- of software of zelfs bios. Heb check-up gedaan van hard- en software en daar lijkt niks mis mee.

  Nog een vraag: zal een volledige formattering van de c-schijf en herinstallatie van win xp het opstartprobleem eigenlijk wel verhelpen?

  Ter info: oorspronkelijk stond win98 op de PC, dan upgrade gedaan naar winXp, toen foutmelding gekregen, dan (gisteren) opnieuw winxp geïnstalleerd, maar foutmeldingen blijven.

  What should I do?

  (heb hier ook nog Windows 2000 Professional liggen, is dat een betere oplossing?)
 • Het ligt eraan wanneer die opstartfout zich voordoet, dus? Ik denk dat het in dit geval te maken heeft met een fout in de bootsector voor XP(gezien het blauwe scherm), dus als je een clean install neemt zou het weer moeten verdwijnen, maar dat weet ik niet zeker.
 • krijg bij opstarten (na laadscherm van Windows XP Home Edition)
  blauw scherm met veel tekst en als laatste lijn: Stop: 0x0000007E (0xc0000005, 0x805369A4, 0xFAFAB27C, 0xFAFAAF7C))
  Dan stelt ie ook voor om in m'n bios caching en shadowing uit te schakelen.

  Vraag me af of m'n PC wel compatibel is met XP: hoe kan ik dit testen?
 • Het zal dus aan een foute installatie van XP liggen denk ik.
  Dat je systeem niet compatible is met XP lijkt me erg sterk, maar je moet wel voldoende ram en processorkracht hebben om XP te draaien.
 • [quote:f1c43bbcde="Bigboy"]Het zal dus aan een foute installatie van XP liggen denk ik.
  Dat je systeem niet compatible is met XP lijkt me erg sterk, maar je moet wel voldoende ram en processorkracht hebben om XP te draaien.[/quote:f1c43bbcde]

  Beetje vreemd weet je zeker dat de computer wel geschikt is voor Windows XP?
 • hoe kan ik te weten komen of mijn computer compatibel is met Win XP. Hij heeft zeker wel de minimum systeemvereisten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.