Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Ongevraagde schermen bij opstarten/afsluiten XP

Jank
3 antwoorden
 • Als XP opgestart is, dan komt er een scherm met bestanden die verborgen zijn, hoe voorkom ik dit. want die info is voor mij nu niet relevant.
  Als ik XP afsluit, dan komt er een scherm met Explorer.exe in de balk van dit scherm en de mededeling:
  programma beeindigen.
  Er loopt dan ook een tijdbalk en de mededeling, dat je het programma direkt kunt beeidigen door op een toets te drukken. Hoe voorkom ik dit scherm?
 • Ga eens naar start en dat uitvoeren(run) dan typ je msconfig in dat balkje. Ga dan naar opstarten en kijk of er iets tussen zit wat dat schermpje zou kunnen voorstellen, haal daar het vinkje voor weg en start de computer opnieuw op, als het schermpje weer komt moet je een andere wegvinken (vergeet niet de eerste weer aan te vinken dan).

  Bij het afsluiten kan het een probleem zijn dat de zogenaamde terminatietijd te snel is ingesteld, ofwel dat je computer daar te sloop voor is, ik heb alleen geen idee hoe je die tijd moet veranderen, ik krijg zelf ook wel van zulk soort schermpjes als ik heel snel probeer af te sluiten. Die schermpjes moet je gewoon af laten lopen, dat is geen ernstig probleem.
 • Bij het afsluiten van Windows XP moeten eerst alle processen beëindigd worden. Indien een proces niet onmiddellijk afsluit, geeft Windows het de gelegenheid dit uit zichzelf te doen, wacht enige tijd om vervolgens zelf het proces te beëindigen. Deze wachttijd is in het register opgeslagen. Als je nu deze waarde aanpast, zal Windows eerder zelf het proces beëindigen met het gevolg dat de computer sneller zal afsluiten. Hierbij ga je als volg te werk:

  Ga naar Start >> Uitvoeren en tikt in het venster Regedit.
  Ga naar de map HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control.
  Klik nu op de map met de naam control.
  In het rechtervenster ziet u nu WaitToKillServiceTimeout, selecteer dit en klik er met de rechtermuisknop op, kies nu wijzigen.
  Verander de waarde in bijv. 200.
  Sla de wijziging op met OK en sluit de register-editor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.