Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

2 windows geinstaleerd

e.boomsma
8 antwoorden
 • ik heb windows xp opnieuw geinstaleerd maar nu heeft m'n pc de oude windows niet verwijderd maar hoe zou ik die moeten verwijderen????
 • denk dat dat niet gaat lukken.
  je had van tevoren of moeten formatteren of voor de upgrade optie moeten kiezen dan was hij wel verwijdert geweest maar ik denk dat het nu niet meer te verwijderen is
 • Dat hij van te voren moest formatteren is waar, maar dat hij Windows er nu niet meer afkrijgt is natuurlijk lulkoek.

  Je kan als je wilt die partitie gewoon leeggooien. Eventueel met Partition Magic de lege partitie bij je nieuwe windows partitie voegen of er een lege partitie van maken die wat kleiner is. Met de beheerdersconsole van Windows XP (Pro) kun je de stationsletters eventueel wijzigen waardoor je boot.ini blijft kloppen. Wil je dit niet dan moet even de boot.ini aangepast worden. Indien er vragen zijn over hoe de boot.ini eruit komt te zien of ander vragen hoor ik het graag (en andere mensen natuurlijk ook).

  PS. Plaats even een post met daarin je partities, groottes enz.
 • Is het niet heel waarschijnlijk dat die 2e WinXP op [i:fedcc100bc]dezelfde[/i:fedcc100bc] partitie is geplaatst als de oorspronkelijke? Het was immers gewoon de bedoeling om WinXP opnieuw te installeren. Dus dan heb je 2 Windows mappen. Ook dan kun je de oorspronkelijke Windows wel verwijderen, maar het lijkt me dan eigenlijk toch wel eenvoudiger en netter om gewoon Windows opnieuw te installeren. Maar dan nu wel kiezen om te formatteren. En dat kun je het beste doen door vanaf de CDROM te [i:fedcc100bc]booten[/i:fedcc100bc] en de installatie opnieuw te starten.
 • ik heb er 3:
  C: is 37,2 GB
  D: is 18,6 GB
  E: is 18,6GB

  groetjes jan
 • Maar dat zegt nog niks over waar WinXP nu op staat. Op C: of op D:? Of misschien zelfs op E:? Maar zelfs dan kun je C: niet formatteren als je WinXP nu op D: hebt staan. Want dat laat Windows om begrijpelijke reden niet toe! Meer info graag…
 • als je bijvoorbeeld eigenschappen van mijn documenten opvraagt geeft hij aan op welke partitie hij staat. Daarna kun je de map van de xp die je wilt verwijderen verwijderen onder de xp die je wilt behouden, vervolgens om je boot.ini aan te passen, ga je naar uitvoeren en tik je in: msconfig dan naar de tab boot.ini en alle opstart paden controleren en geeft hij de foutmelding dat er een pad ongeldig is en of je deze wilt verwijderen.
 • Dat is waar, maar er staan meer dingen om die partitie dan alleen de map Windows. Bijvoorbeeld onder Documents & Settings en onder Program Files. Die verwijder je niet op die manier. Dus schone installatie is mooier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.