Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe kan ik het MAC adres van een pc instellen ??

7 antwoorden
  • ik ben bezig met het instellen van een draadloos netwerk, het is me nu gelukt om een keer verbinding te krijgen tussen de pc's, is het mogenlijk om een pc een vast MAC adres te geven?
  • Een PC [i:a127da2f43]heeft[/i:a127da2f43] een vast MAC (Media Access Control) adres, omdat die in de netwerkkaart zit ingebakken. Bedoel je misschien een vast IP adres? Dat kun je instellen in de Eigenschappen van de LAN-verbinding. Kies TCP/IP > Eigenschappen en vul daar je IP adres in (of laat het via een DHCP server toekennen als je die hebt). Zie ook: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;NL-NL;314067 http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;NL-NL;308007 http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/642065//
  • ok, ik dacht dat ik dat MAC adres ook kon veranderen...
  • [quote:40cff5faeb="Dot-cpu"]ok, ik dacht dat ik dat MAC adres ook kon veranderen...[/quote:40cff5faeb]Waarom zou je dat willen ? Daar heb je niet echt veel mee te maken... (dwz als je je netwerk eenmaal draaiende hebt)
  • Tja, er kan natuurlijk een reden voor zijn (kosher of niet). Zo raakte ik een keer door een verkeerde BIOS flash het mac adres kwijt van mijn onboard netwerk kaart. Ander BIOS en weer opnieuw mijn MAc adres moeten instellen. Het is dus wel te veranderen, maar dat is echt netwerk kaart specifiek voor zover ik weet, en sowieso een rariteit.
  • het lukt me niet om mijn draadloos netwerk tussen de Desktop en de Laptop werkend te krijgen... ik dacht dat het iets met het MAC adres te maken had, heeft iemand ervaring hiermee ? de laptop is een 802.11g, en de Desktop maakt gebruik van een Sitecom Wireless Network Adapter (WL-012) ik heb al een keer verbinding gehad, maar het lukt niet opnieuw...
  • Sommige internetproviders delen IP-adressen uit op basis van MAC-adres. Daarom kun je in de meeste routers een MAC-adres 'spoofen' zodat toch het juiste IP-adres verkregen wordt als men een router aansluit.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.