Vraag & Antwoord

OS Windows

Automatisch inloggen Win XP home edition

6 antwoorden
  • Net 2 notebooks aangeschaft, beiden met Windows XP Home Edition. Het zijn 2 dezelfde notebooks met exact dezelfde software en updates. Notebook A start gewoon WinXp automatisch op, bij notebook B moet ik iedere keer de Gebruiker aanklikken om verder op te starten. Dit is knap irritant en ik vraag me af hoe ik dit kan weghalen.
  • Eén van de mogelijkheden die je hebt is het gebruiken van tweakUI. Dit is een programmaatje van Microsoft, waarmee je een aantal instellingen van Windows kunt wijzigen. Een van de onderdelen is Auto log-on. Het is misschien niet de mooiste oplossing, maar het werkt wel heel goed. Je kunt tweakUI vinden via [url]http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/downloads/powertoys.asp[/url]. Zoals je zult zien staat er Windows XP Prof. op de site, maar het werkt ook onder Windows XP Home Met vriendelijke groet, Human Printer
  • Als je via Start-Uitvoeren gaat en daar "controluserpasswords2" intikt, ga dan naar tabblad gebruikers, selecteer het account wat je gebruikt om op te starten, en haal hier het vinkje weg bij "gebruikers moeten een wachtwoord opgeven om deze computer te gebruiken" Daarna OK. Als je weer opstart vraag Windows nog 1 keer om je op de oude manier aan te melden, daarna zal het goed moeten gaan. Succes Steefie :lol:
  • Het moet ook zonder Tweakui kunnen, aangezien de andere pc het probleem niet heeft. Het commando controluserpasswords2 wordt niet herkend, had je dit juist ingetypt?
  • probeer: control userpasswords2
  • that's the one :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.