Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WIn XP: 'Mijn muziek' etc. deleten

Dilbert
8 antwoorden
 • twee gekke vragen misschien, maar ik zou écht niet weten hoe ik het voor elkaar krijg.

  1. hoe haal ik de mappen 'Mijn muziek, Mijn afbeeldingen etc. weg? Elke keer als ik ze delete uit de Mijn Documenten map komen ze namelijk bij het opstarten weer terug.

  2. Ik wil de hyperlink naar de Prullenbak op mijn bureaublad weghebben.
  Rotding is niet te deleten :(

  OS: Windows XP
 • zit nu ff op een laptop met windows ME, maar daar kun je die link van je prullenbak verwijderen met tweakUI onder het tabblad Desktop.

  Misschien dat dat ook bij XP zo werkt.
  Aan die andere vraag wordt gewerkt :wink:
 • je kunt in het startmenu van xp aangeven dat je ze niet wilt weergeven …

  ze blijven dan nog wel bestaan …
 • Ik heb ze bij mij een hele tijd geleden weggehaald en ze zijn er gewoon niet meer. Ik dacht dat als je het via Dos (èchte dos, niet de windows-dos!) deed, dat ze dan niet terugkwamen. (dus niet geldig als je nfts formateerde want dan ben je met die gewone dos niets meer)
 • Prullenbak kun je met TweakUI heel gemakkelijk van de desktop halen, en ook weer terugzetten.

  Die andere snap ik niet. Volgens mij is daar niets protected aan, ik kan em althans zo deleten en dan blijft ie ook na een reboot weg.

  mvrgroet Edmond
 • raar, die mappen blijven altijd maar bestaan. k snap er geen moer van. gek toch? zoiets simpels? :-?

  d.
 • Ik weet niet als dat werkt (denk ik wel) met je ‘mijn muziek’ mapje, maar het is wel mogelijk om je desktop leeg te krijgen (prullenbak of anders). Maar dan moet je sleutels uit het register verwijderen en/of de waarde veranderen.
  Werkt op alle Windows dus ook bij XP (NTFS).

  Ciao
  Falco
 • [quote:e4f493cea0="Dilbert"]twee gekke vragen misschien, maar ik zou écht niet weten hoe ik het voor elkaar krijg.

  1. hoe haal ik de mappen 'Mijn muziek, Mijn afbeeldingen etc. weg? Elke keer als ik ze delete uit de Mijn Documenten map komen ze namelijk bij het opstarten weer terug.

  2. Ik wil de hyperlink naar de Prullenbak op mijn bureaublad weghebben.
  Rotding is niet te deleten :(

  OS: Windows XP[/quote:e4f493cea0]

  In de sleutel
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
  is voor jouw profiel (current user) opgenomen waar al die mappen zitten.
  Als je bekend bent met de registry kun je de waarden verwijderen of veranderen. Zoals reeds door anderen gezegd, gaat het met TweakUI of een applicatie als X-Tec Xsetup een stuk makkelijker.

  Met TweakUI kun je dus ook de link "prullenbak" op het bureaublad "uitzetten". Natuurlijk kun je er ook voor kiezen alle pictogrammen te verbergen in de active desktop als je een lege desktop wil hebben. Dan is -ie er nog wel, maar zie je 'm niet meer. (rechtsklikken op desktop, "pictogrammen schikken op > bureaubladpictogrammen weergeven afvinken)

  In
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
  staan de gezamenlijke folders voor "all users".

  Ga niet te veel tweak-programmaatjes door elkaar gebruiken, want de één kan een registry tweak van de ander ongedaan maken terwijl je al lang vergeten bent dat je dat in een eerder stadium gedaan had.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.