Vraag & Antwoord

OS Windows

boot.ini

Anoniem
Dot-cpu
2 antwoorden
 • op de een of andere manier is mijn besturingssysteem uit het boot.ini bestand verdwenen, het besturingssysteem staat er nog wel op. ik heb nu op een andere schijf een windows xp geinstalleerd, en mijn boot.ini ziet er nu zo uit, hoe kan ik ervoor zorgen dat windows kan starten vanaf de andere harde schijf ??

  [boot loader]
  timeout=30
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
 • Dit hangt een beetje af van hoeveel partitie's en harde schijven je hebt, probeer je boot.ini aan te passen als volgt, onder de regel:
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect, zet je bijv. (moet je ff proberen)
  multi(0)disk([b:02d065efcd]1[/b:02d065efcd])rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect en
  multi(0)disk(0)rdisk([b:02d065efcd]1[/b:02d065efcd])partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect, enz. (eventueel partitie's 2, 3 enz.)
  vervolgens ga je naar msconfig en naar de tab boot.ini en klik je op alle opstartpaden controleren, als er dan foute opstartpaden in staan geeft hij een fout melding en vraagt hij of hij de foute paden mag verwijderen klik dan op ja.
  Als er op een gegeven moment 2 regels blijven bestaan als goede opstart paden, dan is het goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.