Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer veranderen naar Dual Boot W98/XP

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb Windows XP als besturing maar wil nu mijn computer Dual Boot maken, dus dat wanneer ik de computer start een keuze scherm krijg of ik Windows 98 of XP wil starten. Hoe doe ik dit?

  (Ik heb beide installatie CD's en ben erg bedreven met fdisk)

  Nog een paar andere vragen daarbij: Wanneer beide erop staan, zijn dan alle bestanden gescheiden? Of kan ik op de C schijf XP zetten, op de D schijf Windows 98 en op de F schijf persoonlijke bestanden die in beiden te zien zijn?

  Bedankt alvast voor alle hulp
 • [quote:48a6082e07]Ik heb Windows XP als besturing maar wil nu mijn computer Dual Boot maken, dus dat wanneer ik de computer start een keuze scherm krijg of ik Windows 98 of XP wil starten. Hoe doe ik dit?
  [/quote:48a6082e07]
  Door eerst Win 98 (het oudste OS) op C: te installeren en XP op D:

  Tijdens de installatie van XP kun je kiezen op welke partitie je het wilt hebben.Ergens voor geavanceerd kiezen dacht ik mij te herinneren.XP maakt autom. een bootloader aan.
  [quote:48a6082e07]Nog een paar andere vragen daarbij: Wanneer beide erop staan, zijn dan alle bestanden gescheiden? [/quote:48a6082e07]
  Ja.
  [quote:48a6082e07]Of kan ik op de C schijf XP zetten, op de D schijf Windows 98 [/quote:48a6082e07]
  Zoals ik al eerder zij,het oudste OS eerst.
  [quote:48a6082e07]en op de F schijf persoonlijke bestanden die in beiden te zien zijn?
  [/quote:48a6082e07]
  Ja.

  Maar het kan ook iets professioneler.

  http://magazine.examedia.nl/artikel/dualboot.html
 • Xp en 98 erbij?
  Ja, dat kan. Al was het gemakkelijker geweest om eerst Win98 te installeren en daarna pas XP. Nu moet er nog een en ander aangepast worden: http://www.tweakxp.com/tweakxp/display.asp?id=1178

  Bij punt 4 geef je aan op welke schijf Win98 moet komen.
  (als het je interesseert: ik heb ooit de tekst ervan in het Nederlands vertaald, geef maar een seintje als je hem wil hebben)
 • Bedankt. Ik zal vanaf lege harddisk beginnen. Als ik nog ergens tegenaan loop dan zal ik hier vragen. Ik heb op mijn werk ook internet.
 • Je kan ook gewoon 98 ernaast installeren, XP cd erin, en dan installatie herstellen ofzo kiezen, dan maakt hij meteen een bootscherm zonder windows er opnieuw op te zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.