Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem met WindowsXP taalbalk,

Anoniem
Falconetti
4 antwoorden
 • Ik heb sinds 2 dagen het probleem dat de taalbalk van Windows (met START) vast staat. Ik heb een tweede taalbalk die die wel werkt. Als ik een programma open en daarna verkleint komt het op de niet bereikbare balk te staan en kan ik er niet meer bij.

  Ook de funktie Alt Tab doet het niet. Ik heb een repair/upgrade van Windows XP gedaan maar dat heeft het probleem niet opgelost, ook het terug gaan naar 2 weken geleden via systeemherstel geeft geen resultaat.

  WindowsToets R of E voor snelstarten werkt ook niet

  Ik heb de laatste virusdatabase geladen en er zijn geen virussen gevonden.

  Heeft iemand een idee en/of oplossing? Ik kan nl ook de verkenner niet niet meer laden of Dosbox openen om in de registry te zoeken.
 • Hoe bedoel je: vast staat ?
  Gebruik je ook anti spyware programma's? Zo ja, welke?
  Download even Hijack This hier, zet deze op PC, dubbel klik de *.exe* en vervolgens voer een Scan uit.
  Plaats dat lijst hier.
  Hijack This kun je (nog) hier downloaden : http://www.lurkhere.com/~nicefiles/

  Ciao
  Falco
 • [quote:5ff539baaa="dirk1946"]Ik heb sinds 2 dagen het probleem dat de taalbalk van Windows (met START) vast staat. Ik heb een tweede taalbalk die die wel werkt. Als ik een programma open en daarna verkleint komt het op de niet bereikbare balk te staan en kan ik er niet meer bij.
  [/quote:5ff539baaa]

  Ik begrijp het niet helemaal: wat "vast staat", is maar je ziet nog wel een taakbalk (tenminste, taalbalk of taakbalk), maar als je programma's minimaliseert zie je ze niet in de taa_k_balk staan?

  Even een voorbeeld:

  Gebruik je de snelstart balk? De kleine pictogrammen naast de startknop? Het kan zijn dat je per ongeluk de ruimte voor de snelstart balk hebt vergroot en vervolgens de taakbalk hebt vergrendeld. Dan is er geen ruimte meer over voor ikonen van geminimaliseerde programma's.

  Kun je door rechtsklikken op de menubalk het contextmenu nog tevoorschijn toveren? Staat er een vinkje voor "taakbalk vergrendelen"?
  Zo ja, haal dat dan weg. Nu zie je als het goed is "separators", verticale scheidingsstrepen die opgebouwd zijn als stippen.

  Staan er direct naast je snelstart-iconen van die stippen? Zo nee, staan ze wat verder naar rechts? Zo ja, pak die scheidingsstippen dan beet en sleep ze in de richting van de snelstarticonen, juist tot het punt dat je ze nog allemaal kunt zien.

  Rechtsklik nu opnieuw op de taakbalk en kies voor vegrendelen. Start en minimaliseer een programma.

  Dezelfde procedures gelden voor het toewijzen van ruimte voor alle balken, inclusief de taa_l_balk.

  Nu zou het weer moeten werken - als dit je probleem is.
 • Helaas, maar dit is niet het probleem. Ik spreek inderdaad over de taakbalk, deze is zichtbaar maar reageert niet, of om duidelijker te zijn. De hele onderkant (alles wat in de balk staat, dus ook de klok) staat als een huis.

  Dit terwijl de pc verder goed werkt, alle programma's, die ik kan bereiken, werken goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.