Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook Express bestanden kwijt!!

J. de Boer
18 antwoorden
 • Gisteravond hing mijn Windows 2000 Prof. Mijn gebruikersprofiel is beschadigd en nu ben ik al mijn berichten, adresboek enz. kwijt uit Outlook. Kan ik die nog ergens terugvinden???

  Alvast bedankt,

  grtz
 • Ben je virus vrij?
  Hier heb je wat progjes, zoek maar uit (free to try…$ to buy) =
  http://download.com.com/3120-20-0.html?qt=undelete&tg=dl-2001

  Succ6 :wink:
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=113599

  Edit:

  je berichten staan als het goed is bij Documents & settings>(jouw naam)>application data>identities>{heel nr} ongeveer net zo importeren als het adresboek
 • Ik heb bij doc&settings alleen een ADMINISTRATOR.BAK, maar geen dingetjes van Outlook, of ook maar zelfs een adresboek..
  Ik begrijp er echt niets van. In WINNT is er geloof ik nog een map repair maar daar word ik ook niet echt wijzer van..
 • [quote:a7f8205b98="Beginneres"]….
  Edit:
  je berichten staan als het goed is bij Documents & settings>(jouw naam)>application data>identities>{heel nr} ongeveer net zo importeren als het adresboek[/quote:a7f8205b98]Die lokatie klopt ja, maar deze vormt een onlosmakelijk geheel met Outlook Express zelf. Ze vormen nl. de gelijknamige mappen aldaar. Dus de map Postvak In [u:a7f8205b98][b:a7f8205b98]is[/b:a7f8205b98][/u:a7f8205b98] gewoon de file Postvak In.dbx. De berichten staan in die dbx-file a.h.w. ingepakt, en alles wat OE er mee doet is ze één voor één uitpakken om ze leesbaar te maken. Het is dan ook niet mogelijk om vanuit die lokatie te importeren, want ze staan al binnen het geheel. (Spullen die al in je huis staan kun je niet nog een keer naar binnen halen). Importeren kun je alleen van een gezonde backup van al die dbx-files. De geïmporteerde berichten worden dan toegevoegd aan de bestaande.

  Zolang de dbx-files nog grote afmetingen hebben, (> 59 kB), dus als je de mappen nog niet hebt gecomprimeerd, staan de berichten er mogelijk nog wel in, echter gemarkeerd als verwijderd. Alleen met speciale software is hier nog wel eens wat aan te doen. Even kijken naar de andere antwoorden.

  Jan de Boer

  Edit:
  Ik spreek hier over Outlook Express, bij Outlook is de structuur en lokatie iets anders, maar de essentie wat betreft importeren is hetzelfde, nl. dat je alleen van een backup kan importeren. Tenzij je gebruik kan maken van een systeemherstelpunt.
 • Om op zoek te gaan naar Outlook bestanden moet je zoeken naar bestanden met extensie PST.
 • Je kan:
  -mijn eerste link gebruiken en een recovery programma gebruiken om bestanden terug te vinden.
  -zoals Jan de Boer zegt: het systeemherstel functie gebruiken en PC terug te zetten naar een datum dat goed werkte.
  -kijken als je Outlook bestanden nog wel op de PC staan. Omdat jij Outlook (geen OE) gebruikt zit alles in een bestand (adressen, e-mails). Dit is een PST bestand. Normaal staat deze bestand in: Windows\Application Data\Microsoft\Outlook.
  Het is mogelijk dat deze een verborgen bestand is dus je zou eerst de optie: ‘verborgen bestanden weergeven’ in moeten schakelen. Dit doe je in je verkenner venster bij tabje: Extra\Mapopties\Weergave
 • je zegt in je topic dat het om outlook express gaat.
  in dat geval kun je gewoon alle .dbx bestanden opzoeken met de zoekfunctie van windows en dan met importeren van OE de map aangeven waar de bestanden instaan.
  bij mij werkt dat uitstekend. meestal moet je wel even OE opnieuw opstarten maar dat is natuurlijk zo gebeurd. :wink:
 • [quote:fb1da10652="ieder1"]je zegt in je topic dat het om outlook express gaat.
  in dat geval kun je gewoon alle .dbx bestanden opzoeken met de zoekfunctie van windows en dan met importeren van OE de map aangeven waar de bestanden instaan.
  bij mij werkt dat uitstekend. meestal moet je wel even OE opnieuw opstarten maar dat is natuurlijk zo gebeurd. :wink:[/quote:fb1da10652]Ja, maar dan wel dbx-bestanden die in een eerder gemaakte backup staan, en niet de originele, want die zijn juist verminkt. Zie mijn eerdere posting.

  Jan de Boer
 • [quote:43cdf42c4e="J. de Boer"][quote:43cdf42c4e="ieder1"]je zegt in je topic dat het om outlook express gaat.
  in dat geval kun je gewoon alle .dbx bestanden opzoeken met de zoekfunctie van windows en dan met importeren van OE de map aangeven waar de bestanden instaan.
  bij mij werkt dat uitstekend. meestal moet je wel even OE opnieuw opstarten maar dat is natuurlijk zo gebeurd. :wink:[/quote:43cdf42c4e]Ja, maar dan wel dbx-bestanden die in een eerder gemaakte backup staan, en niet de originele, want die zijn juist verminkt. Zie mijn eerdere posting.

  Jan de Boer[/quote:43cdf42c4e]

  Jan, volgens mij had ieder1 nog geen koffie gedronken vanochtend :D
  Staat toch duidelijk dat de vraag gaat over Outlook en niet Outlook Express :wink:
 • kijk ff naar de topic vriend.. :roll:
 • [quote:39943d79c0="ieder1"]kijk ff naar de topic vriend.. :roll:[/quote:39943d79c0]Koffie gedronken of niet, in de titel staat Outlook Express, en in de tekst Outlook. Toch wel een groot verschil, en spraakverwarring alom. Al blijft in dit geval het principe hetzelfde. Desondanks de vraag: Wat is het nu? Bij mijn eerdere antwoord had ik trouwens al met beide mogelijkheden rekening gehouden.

  Jan de Boer
 • [quote:3c6e88d130="ieder1"]kijk ff naar de topic vriend.. :roll:[/quote:3c6e88d130]

  Dat klopt maar hij noemt in beide = vraag + reactie, de Outlook :o
  Ik weet het ook niet meer :roll:
 • Tis echt heel knullig! ik kon die .dbx bestanden niet vinden, omdat ik verborgen bestanden nog afgevinkt had staan. Das 1.
  Nu 2. Als ik de .dbx bestanden wil importeren zegt ie dat dat niet gaat. Dit is de foutmelding: Het opgegegeven berichtenarchief kan niet worden geopend. Het wordt mogelijk gebruikt door Outlook Express.

  zucht.. hoe ga ik dit weer oplossen??

  nog bedankt voor jullie eerder gedane moeite!
 • DBX dus je gebruikt toch Outlook Express :wink:
  Nu heb je het over importeren, maar je was toch je bestanden kwijt. Wat wil je dan importeren?
 • Normaal gesproken kun je .dbx bestanden gewoon plakken in de archiefmap zoals die nu door OE wordt aangegeven. Als je in de nieuwe installatie nog geen nieuwe emails hebt staan, dan kun je de map eerst leegmaken en de oude bestanden er in plakken. Als je dan OE opstart zou deze de oude mappen gewoon moeten kunnen gebruiken. Tenzij daar iets mee aan de hand is natuurlijk.
 • denk er wel even aan dat je wel even een e-mailtje in een nieuw gemaakte map zet (als je zelf nog mappen hebt aangemaakt die niet standaard in OE zijn opgenomen), anders maakt hij ze nog niet aan; als ze leeg zijn.
 • [quote:72593a904c="Falconetti"]
  Hier heb je wat progjes, zoek maar uit (free to try…$ to buy) =
  http://download.com.com/3120-20-0.html?qt=undelete&tg=dl-2001
  [/quote:72593a904c]


  of bijv:
  http://www.pcwelt.de/downloads/utilities/datensicherheit/28808/

  Helemaal gratis. Werkt uitstekend.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.