Vraag & Antwoord

OS Windows

Booten van usb externe hd

10 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een usb externe hd met daarop WinXp. Nu wil ik daarvan kunnen booten. In de bios van mijn msi K7T turbo 2 moederbord, heb ik het al veranderd in; booten van usb. Wat is er nog meer voor nodig om het ook echt te laten werken? Het werkt namelijk niet.
  • je bedoelt: - er gebeurt niets, of wat gebeurt er wel - er wordt iets anders opgestart - krijg je foutmeldingen en zo ja welke?
  • Niks!
  • tja, ik stel drie vragen en krijg niks........ daar komen we niet verder mee.
  • Oke. ik start de pc met usb als einige in de boot. De externe schijf wil er dus niet op boten en verder is er geen aktiviteit. IGeen foutmeldigen, niks dus! Ik vraag me dus af of ik misschien iets vergeet? Nou heb ik ondertussen wel ergens gelezen dat het nog niet mogelijk is om een externe schijf met daarop Xp, te boten.
  • je zal wel een usb 1 mobo hebben en die hdisk is usb 2
  • [quote:daf979fb01="AlbertB"]Ik heb een usb externe hd met daarop WinXp. Nu wil ik daarvan kunnen booten. In de bios van mijn msi K7T turbo 2 moederbord, heb ik het al veranderd in; booten van usb. [/quote:daf979fb01] Hoe heb je die WinXP op die externe usb harddisk gekregen? [quote:daf979fb01="AlbertB"]De externe schijf wil er dus niet op boten en verder is er geen aktiviteit. [/quote:daf979fb01] Dus je ziet tijdens het opstarten ook het ledje van de externe harddisk niet eventjes branden?
  • WindowsXP stond al op de schijf. En inderdaad is het een USB 1.0 M.bord en is de externe behuizing USB 2.0 Ook knippert het rode lampje niet.
  • [quote:009815644e="AlbertB"]WindowsXP stond al op de schijf.[/quote:009815644e] Ik verwachte al zoiets. Ik heb zelf ook een externe harddisk, een usb2 firewire combo. Ik kon in de WinXP setup de externe harddisk die ik had aangesloten op de firewire van mijn audigy1 geluidskaart, wel selecteren. De WinXP weigerde echter te installeren, omdat deze kon zien dat er niet van opgestart kon worden. Volgens de info die ik vond zou het opstarten vanaf usb met jouw moederbord wel moeten kunnen, met BIOS versie 3.6 http://www.msicomputer.com/support/bios_result.asp
  • update: dit vond ik ... http://www.ngine.de/index.jsp?pageid=4176 Het schijnt zo te lukken. (geen plannen om het zelf te doen maar het past hier wel en je leest vaak nog over problemen om het gedaan te krijgen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.