Vraag & Antwoord

OS Windows

WinXP Home op 2de pc mogelijk ?

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Ok, helemaal nieuw dus, ik dacht, misschien is het een tweedehandsje van een vage kennis ofzo :wink:
  Dan had ik dat dus blijkbaar verkeerd begrepen. Dan zijn het dus alleen de updates die niet kunnen, weer wat geleerd.
 • Hallo,

  Enige tijd geleden iets gelezen over het feit dat MS minder moielijk zou doen als je winXP op een 2de pc wilt installeren dit natuurlijk i.v.m activatie. Kan iemand hier iets over zeggen? Kun je zonder meer installeren en activeren of moet je telefonisch contact opnemen met MS of gewoon weer een 2de licentie kopen?
 • 2de licentie kopen.
 • Ik dacht dat Microsoft niet moeilijk deed als je het installeerd op een tweede pc, maar activeren dat gaat dus niet.
  Officeel is het zo dat je een tweede licentie moet kopen zoals M@rc zeg, maar in volgende versies is dat anders dacht ik, maar ja daar heb je nu niks aan.
 • [quote:65fc14b1d9="De huismeester"]maar in volgende versies is dat anders dacht ik[/quote:65fc14b1d9]

  Heb ik nog niets over gehoord. Verwar je het niet met Office, die je wel op 2 pc's mag installeren (mits beide voor eigen gebruik, desktop en notebook), en Office studentendocentenversie "zelfs" op 3?

  groetjes Edmond
 • Dan zit er niets anders op dan een nieuwe licentie te kopen weet iemand overigens hoeveel hardware wijzigingen je mag doen en welke?
 • [quote:547878c35f="Edmond Varwijk"][quote:547878c35f="De huismeester"]maar in volgende versies is dat anders dacht ik[/quote:547878c35f]

  Heb ik nog niets over gehoord. Verwar je het niet met Office, die je wel op 2 pc's mag installeren (mits beide voor eigen gebruik, desktop en notebook), en Office studentendocentenversie "zelfs" op 3?

  groetjes Edmond[/quote:547878c35f]
  Vervelend om toe te geven, maar je heb helemaal gelijk Edmond.
  Sorry, laten we het er maar op houden dat het nog vroeg is. :wink:
 • [quote:f39eefb73d="De huismeester"]Ik dacht dat Microsoft niet moeilijk deed als je het installeerd op een tweede pc, maar activeren dat gaat dus niet.
  Officeel is het zo dat je een tweede licentie moet kopen zoals M@rc zeg, maar in volgende versies is dat anders dacht ik, maar ja daar heb je nu niks aan.[/quote:f39eefb73d]

  OK, je kunt het dus wel installeren, maar niet activeren.
  Stomme vraag misschien, maar wat gebeurt er als je het niet activeert? Volgens mij niks. M'n vrouw heeft op haar laptop ook XP. Die laptop heeft geen internet verbinding, en dus is XP ook nog niet geactiveerd.

  Dus, volgens mij is het enige verschil dat je geen updates krijgt? Klopt dat??
 • Als je Windows XP niet binnen 4 weken activeert kun je er niet meer mee werken. Dus je zult binnenkort wel moeten activeren.
  Ik dacht dat ik ergens op de site van Microsoft had gelezen dat het wel mogelijk is Windows XP naast je gewone PC op een notebook te installeren voor eigen gebruik. Dit gold dan alleen voor een notebook. Dus op twee gewone PC's zou het dan weer niet kunnen. Maar ik weet alleen niet meer waar ik dat gezien had. :cry:
  Anders even zoeken op de MS site…
 • Praatpaal, die laptop heeft ze inmiddels al ruim 2 maanden. En hij werkt nog altijd prima.
 • En het is gewoon een legale XP? Heel vreemd. Volgens mij was het zo dat je er na een maand niks meer mee kon als je niet zou activeren.
 • Je kunt hem gewoon op 2 verschillende PC's zetten, alleen moet je de ene dan via het internet registreren en de andere via de telefoon. Degene die je dan via de telefoon activeerd kan dan geen updates ontvangen(schakel dit wel eerst uit) de andere PC wel.
 • [quote:6e5ab5abae="praatpaal"]En het is gewoon een legale XP? Heel vreemd. Volgens mij was het zo dat je er na een maand niks meer mee kon als je niet zou activeren.[/quote:6e5ab5abae]

  Ja, dat mag ik aannemen. Een laptop koop je over het algemeen kant-en-klaar geïnstallerd. Een Packard Bell, in dit geval.
 • [quote:3e375fa9c0="praatpaal"]Ok, helemaal nieuw dus, ik dacht, misschien is het een tweedehandsje van een vage kennis ofzo :wink:
  Dan had ik dat dus blijkbaar verkeerd begrepen. Dan zijn het dus alleen de updates die niet kunnen, weer wat geleerd.[/quote:3e375fa9c0]

  Ja, en volgens mij kun je de updates gewoon overhevelen van de ene naar de andere pc. Als ik bij onze desktoppc kijk rechtstreeks onder C/Windows, dan staan die updates daar allemaal vermeld. In blauwe tekst, overigens. Wat die kleur blauw inhoudt weet ik niet, ik ben nog een absolute dummy op XP-gebied.
 • Die mappen in C:\Windows zijn nodig als je bepaalde updates wilt verwijderen mochten er problemen zijn na installatie van zo'n update. Wanneer je PC probleemloos werkt kun je deze mappen gewoon verwijderen. Wat de blauwe kleur precies inhoudt zou ik zelf ook niet weten.
 • Dat probleem heb ik ook met meerdere verschillende soorten bestanden(word, WMA enz.)Ze werken echter wel dus dat is verder geen probleem. Niet op letten dus.
 • Hoi,

  ik heb een beetje een aanverwante vraag:


  Ik heb een wat verouderde pc met een officiele XP-home versie. Ik sta op het punt een nieuwe pc te bestellen. Om mezelf 100 euro te besparen kan ik die zonder XP nemen. Maar kan ik daar nog XP op installeren als ik die van de oude pc de-installeer?
 • [quote:bb11d38850="Noesje1"]OK, je kunt het dus wel installeren, maar niet activeren.
  Stomme vraag misschien, maar wat gebeurt er als je het niet activeert? Volgens mij niks. M'n vrouw heeft op haar laptop ook XP. Die laptop heeft geen internet verbinding, en dus is XP ook nog niet geactiveerd.[/quote:bb11d38850][b:bb11d38850]Dus[/b:bb11d38850] is niet correct. Je kunt ook over de telefoon activeren. En misschien zit de activatie al ingebakken in de XP versie die meegeleverd wordt met de laptop.
  [quote:bb11d38850="Robin_"]Ik heb een wat verouderde pc met een officiele XP-home versie. Ik sta op het punt een nieuwe pc te bestellen. Om mezelf 100 euro te besparen kan ik die zonder XP nemen. Maar kan ik daar nog XP op installeren als ik die van de oude pc de-installeer?[/quote:bb11d38850]Als het een OEM versie is, [b:bb11d38850]mag[/b:bb11d38850] die niet op een nieuwe PC worden geinstalleerd, als het een retail versie is mag het wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.