Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

op xp pro program installeren voor beperkt account

guzruud
8 antwoorden
 • Hoe doe je dat goed? Een progrmma installeren voor beperkte accounts? Onder beheeraccount lukt het maar kan het beperkte account er niet aan, onder beperkt account kun je het niet installeren. Het is overigens een voor xp geprogrammeerd program want het schrijft naar documents and settings, naar een program map en in een common files map.

  Beveiligingslogboek lezen hielp me niet. Het enige dat ik kan bedenken is het account tijdelijk tot een beheerdersaccount verheffen en dan terug naar beperkt maar vroeg of laat zal ik wel te horen krijgen dat men dan niet weg kan schrijven naar de goede map.
 • Is rechten geven op de map waarin het programma staat wat jij draait geen optie?
  Dus zoiets in de zin van verwijder de gebruiker "everyone / iedereen" en geef de map rechten alleen aan de gebruikers / de groep, waarvan jij wilt dat ze het mogen gebruiken?
 • [quote:2b047d6859="Puntje"]Is rechten geven op de map waarin het programma staat wat jij draait geen optie?
  Dus zoiets in de zin van verwijder de gebruiker "everyone / iedereen" en geef de map rechten alleen aan de gebruikers / de groep, waarvan jij wilt dat ze het mogen gebruiken?[/quote:2b047d6859]

  Ik heb dat geprobeerd. Ik heb de 4 mappen waarin het programma lijkt te opereren ( program files, common files, windows, documents and settings) de bevoegdheden c.q. rechten gegeven van "iedereen" maar dat hielp niet.
  Of bedoel jij iets anders?[quote:2b047d6859]
 • Wanneer je iets onder een beperkt account wilt installeren kan je ook de optie "Run as" of als je de nederlandse versie hebt "uitvoeren als". Om deze optie te kunnen krijgen moet je met de rechtermuisknop klikken op het bestand wat uitgevoerd moet worden, als je dat hebt gedaan krijg je een soort van loginscherm te zien waar je dus het beheerders account kan invoeren om het programma te gaan installeren.

  Deze methode zul je dus moeten uitvoeren voor elk programma wat je wilt installeren onder dat beperkte account
 • [quote:d804e7d29c="Pretorian"]Wanneer je iets onder een beperkt account wilt installeren kan je ook de optie "Run as" of als je de nederlandse versie hebt "uitvoeren als". Om deze optie te kunnen krijgen moet je met de rechtermuisknop klikken op het bestand wat uitgevoerd moet worden, als je dat hebt gedaan krijg je een soort van loginscherm te zien waar je dus het beheerders account kan invoeren om het programma te gaan installeren.

  Deze methode zul je dus moeten uitvoeren voor elk programma wat je wilt installeren onder dat beperkte account[/quote:d804e7d29c]


  Dat lijkt me een idee om uit te proberen. Ik heb inmiddels het gedaan op een niet zo orthodoxe manier nl. ik heb al die beperkte accounts even gewijzigd in een bheerders account en kon toen installeren. Ik wist wel van deze optie maar de setup gaf geen mogelijkheid voor "uitvoeren als" vreemd genoeg want andere programma's gaven die mogelijkheid wel. Na installatie onder ieder account apart heb ik die accounts weer beperkt gemaakt. Op het eerste gezicht lijkt dit goed gewerkt te hebben. Maar ik ben bang vroeg of laat problemne te kriijgen met het wegschrijven van de data van die progs.
 • [quote:fbf1a2f241]Maar ik ben bang vroeg of laat problemne te kriijgen met het wegschrijven van de data van die progs.[/quote:fbf1a2f241]

  Als het goed is zou je geen problemen moeten krijgen met het wegschrijven van data want in principe heb je hetzelfde gedaan als met de optie run as alleen heb je nu de accounts wat meer rechten gegeven.
 • [quote:c1010ec3dd="Pretorian"][quote:c1010ec3dd]Maar ik ben bang vroeg of laat problemne te kriijgen met het wegschrijven van de data van die progs.[/quote:c1010ec3dd]

  Als het goed is zou je geen problemen moeten krijgen met het wegschrijven van want in principe heb je hetzelfde gedaan als met de optie run as alleen heb je nu de account wat meer rechten gegeven.[/quote:c1010ec3dd]


  Ik hoop het; bedankt..

  Pierre
 • Graag gedaan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.